Δήμος της Κρήτης έχει 1300 ακίνητα αλλά είναι ακόμα… στο νοίκι

Χίλια τριακόσια ακίνητα, καταγεγραμμένα και δηλωμένα στο έντυπο Ε9 της εφορίας, διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως ανέφερε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας Μανώλης Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης χαρακτήρισε ικανοποιητικό τον βαθμό καταγραφής της δημοτικής περιουσίας χωρίζοντας σε 4 κατηγορίες τα ακίνητα:

1) Τα ακίνητα που παραδοσιακά κατέχει ο δήμος Ηρακλείου

2) Αυτά που δωρήθηκαν κυρίως στο Πανάνειο (ως δημοτικό νοσοκομείο)

3) Αυτά που ανήκουν σε όμορους δήμους που συνενώθηκαν με τον δήμο Ηρακλείου και

4) όλα τα ακίνητα που στεγάζουν σχολεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα τεράστιο ακίνητο, έκτασης 200 στεμμάτων στα περίχωρα της Ιεράπετρας, (δωρεά Χατζάκη στην πρώην κοινότητα Ασιτών) για το οποίο έχει αποφασιστεί να αξιοποιηθεί με την τοποθέτηση φωτοβολταικών.

Τα όποια έσοδα προκύψουν – είπε ο κ. Βασιλάκης – θα διατεθούν για έργα στις Ασίτες. Εκτός από τα ακίνητα που διαθέτει ο δήμος Ηρακλείου εντός της πόλεως αρκετά είναι και τα λιόφυτα που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του, για τα οποία ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια για την αξιοποίησή τους, ωστόσο η πώληση δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Να σημειωθεί όμως ότι παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος έχει στην ιδιοκτησία του τόση ακίνητη περιουσία εξακολουθεί να μισθώνει κτίρια προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δημοτικές υπηρεσίες.

Πηγή: ekriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ