Δημήτρης Φραγκάκης: «Οι επόμενες 3 εβδομάδες στον τουρισμό, θα κρίνουν όλη την σεζόν»

δημήτρης-φραγκάκης-οι-επόμενες-3-εβδο-891825

«Θα ανοίξουμε με ασφάλεια, δεν θα ρισκάρουμε να ρίξουμε μια κλωτσιά σε ότι χτίσαμε με τους 3 μήνες καραντίνας για να ανοίξουμε διάπλατα για αυτό και υπάρχει  πλήρες πρωτόκολλο που αφορά όλες τις διαδικασίες του τουριστικού προϊόντος και όλες τις εκτάσεις του «.

Για το άνοιγμα της χώρας στον Τουρισμό με αφορμή τις σημερινές αφίξεις πτήσεων από το εξωτερικό μίλησε το πρωί της Τετάρτης στον Superfm 89.6 και στον Δημήτρη Παππά ο Χανιώτης Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης ο οποίος τόνισε ότι «θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε κόσμο στην Ελλάδα»

Συγκεκριμένα, ο κύριος Φραγκάκης είπε ότι εδώ και μια βδομάδα έχει ξεκινήσει η μεγάλη καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό με τίτλο State of Mind: «Πρόκειται για μια καμπάνια 7 εκατομμυρίων, που τρέχει σε ευρωπαϊκές χώρες και θα κρατήσει μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και μια καμπάνια έκπληξη που θα παρουσιάζει την υγειονομική ασφάλεια της χώρας και άλλα πρακτικά θέματα και θα τρέχει παράλληλα με την καμπάνια «State of Mind». Αργότερα, θα υπάρξει και καμπάνια εσωτερικού τουρισμού»

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι καμπάνιες χτυπάνε τις παραδοσιακές τουριστικές αγορές της Ελλάδας στοχεύοντας σε μια «βεντάλια ευρωπαϊκών χωρών». Η μεγάλη καμπάνια τρέχει και σε Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία, δεδομένου ότι τα σύνορα θα ανοίξουν κάποια στιγμή και αποτελούν σταθερή πηγή ταξιδιωτών.

Ο κύριος Φραγκάκης διέψευσε ότι έκλεισε για πάντα η Βρετανία και η Σουηδία και δήλωσε ότι απλώς έχουν πάει πίσω λόγω επιδημιολογικών δεδομένων, και μόλις βελτιωθούν τα δεδομένα θα ανοίξουν.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αμφισβητούνται, είναι συγκεκριμένα, τα κρίνουν οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές αρχές και αποφασίζουν τι θα γίνει, όπως έγινε για τις τρίτες χώρες, χώρες που έχουν μεγάλο θέμα, όπως η Αμερική η οποία δεν προβλέπεται να ανοίξει από την στιγμή που έχει 40.000 κρούσματα την ημέρα τουλάχιστον.»

Ο κύριος Φραγκάκης τόνισε ότι αν τηρηθεί σωστά το πρωτόκολλο από όλους δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε τίποτα.

«Οι επόμενες 3 βδομάδες στο τουρισμό θα κρίνουν όλη τη σεζόν»

Αν καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας γύρω από την Ελλάδα, ο κύριος Φραγκάκης πιστεύει ότι από τις 20 Ιουλίου και μετά, η ζήτηση που υπάρχει για την χώρα θα μεταφραστεί σε πραγματικές κρατήσεις και αφίξεις.

Δήλωσε δε, ότι ναι μεν υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για την χώρα από την Ευρώπη, υπάρχει όμως μια διστακτικότητα από την πλευρά των τουριστών γι’ αυτό και το επόμενο 15θημερο θα είναι κρίσιμο.

Ο γενικός γραμματέας του ΈΟΤ ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «μιλάμε για μια σεζόν διαφορετική από πέρσι», ενώ τόνισε αυστηρά ότι θα πρέπει να δείξουμε όλοι υπευθυνότητα ανεξάρτητα από το αν δουλεύουμε ή όχι στον τουρισμό.

Κλείνοντας ο κύριος Φραγκάκης αναφέρθηκε στα ξενοδοχεία καραντίνας, που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη και σε όλη την χώρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα ξενοδοχεία καραντίνας είναι μια λύση ανάγκης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που προκάλεσε έντονες συζητήσεις εσωτερικά και δυσκόλεψε την πολιτεία, η οποία αναζήτησε την βοήθεια των περιφερειών. Η επιλογή των ξενοδοχείων έγινε με βάση τις υγειονομικές προδιαγραφές, την προθυμότητα των ιδιοκτητών, αλλά και με βάση το κόστος. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο έχει τεράστια λειτουργικά κόστη, δεν μπορούμε να επιδοτούμε σαν κράτος 100 ευρώ ανά άτομο που νοσεί.»

Υπενθυμίζεται ότι το κράτος θα δίνει στα ξενοδοχεία καραντίνας 15 ευρώ την μέρα ανά άτομο.

zarpanews.gr

One thought on “Δημήτρης Φραγκάκης: «Οι επόμενες 3 εβδομάδες στον τουρισμό, θα κρίνουν όλη την σεζόν»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook