Δήμαρχος πρότεινε να πηγαίνουν οι άνδρες για ψώνια επειδή… οι γυναίκες είναι αναποφάσιστες

Οργή και πλήθος αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου της πόλης Οσάκα στην Ιαπωνία, ο οποίος υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού, οι άνδρες είναι αυτοί που πρέπει να βγαίνουν για ψώνια, καθώς οι γυναίκες είναι… αναποφάσιστες και «χρειάζονται πολύ χρόνο».

Οι γυναίκες «χρειάζονται πολύ χρόνο καθώς κάνουν βόλτες στους διαδρόμους και διστάζουν να πάρουν το ένα προϊόν ή το άλλο. Οι άνδρες μπορούν να βρουν τα πράγματα που τους έχουν γράψει να πάρουν και να φύγουν, γι’ αυτό νομίζω ότι είναι καλύτερο να πηγαίνουν αυτοί για ψώνια, αποφεύγοντας την ανθρώπινη επαφή» ανέφερε ο 56χρονος Ιχίρο Ματσούι.

Όταν ένας δημοσιογράφος αντέδρασε εκείνη την ώρα, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα σχόλιά του μπορεί να παρεξηγηθούν, αλλά αυτό ισχύει στην οικογένειά του.

Οι δηλώσεις του πάντως, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων και από τους χρήστες του διαδικτύου. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρήστης του Twitter να τον κατηγορεί πως «δεν σέβεται τις γυναίκες και τους άνδρες», ενώ άλλος χαρακτήρισε το σχόλιό του «γεμάτο προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών» προσθέτοντας πως «υπάρχουν αναποφάσιστοι άνδρες και ευκίνητες και έξυπνες γυναίκες».

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ