Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Τα ειδικά μαθήματα των Πανελλαδικών να εξεταστούν εντός Κρήτης

δικηγορικός-σύλλογος-χανίων-τα-ειδικ-1030455

Με ψήφισμά του «το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων στηρίζει το δίκαιο αίτημα μαθητών, γονέων και της όλης εκπαιδευτικής κοινότητας, ώστε η εξέταση των ειδικών μαθημάτων στα πλαίσια των Πανελληνίων Εξετάσεων, να λάβει χώρα όχι σε κεντρικό επίπεδο αλλά εντός Περιφέρειας Κρήτης.

Η αναγκαστική μετάβαση 400 και πλέον μαθητών με τους συνοδούς τους από το νησί μας στην Αθήνα και η αναγκαιότητα πολυήμερης παραμονής τους σε ξενοδοχεία, ενέχει κινδύνους για τους συμμετέχοντες, λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε και σίγουρα είναι οικονομικά ασύμφορη ενόψει της πρόδηλης μείωσης των εισοδημάτων, ώστε πολλοί από τους μαθητές αυτούς τελικά θα αποκλειστούν από την συμμετοχή τους στις εξετάσεις αυτές.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να μεριμνήσει άμεσα για την προσαρμογή της εν λόγω διαδικασίας εξέτασης στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, όπως πολλοί φορείς και τομείς του Δημοσίου έχουν ήδη πράξει, ειδικά μάλιστα όταν αυτή η προσαρμογή δεν επιφέρει καμία δημοσιονομική επιβάρυνση. Αντίθετα, από την εμπειρία των συνθηκών εξέτασης των ειδικών μαθημάτων, κανένας λόγος επιστημονικός, παιδαγωγικός ή κοινωνικός δεν εμποδίζει τη δυνατότητα του Υπουργείου να οργανώσει τις εν λόγω εξετάσεις σε Περιφερειακό επίπεδο.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προστατέψει τα δικαιώματα των μαθητών για δίκαιη και ίση συμμετοχή τους στις ιδιαιτέρα απαιτητικές, βαθμολογικά και εκπαιδευτικά, εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook