Δίκη Χρυσής Αυγής: 13 χρόνια φυλακή στην ηγετική ομάδα πρότεινε η εισαγγελέας

δίκη-χρυσής-αυγής-13-χρόνια-φυλακή-στην-1119358

Κοντά στο ανώτατο όριο που προβλέπει ο νόμος, κινήθηκε η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές που αναμενεται να επιβληθούν στους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Για την διευθυντική ομάδα της οργάνωσης δηλασή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενής και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, οι οποίοι δεν έλαβαν κανένα ελαφρυντικό, η ειαγελλέας ζήτησε κάθειρξη 13 ετών.

Για τους υπόλοιπους βουλευτές στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό η εισαγγελέας πρότεινε επτά χρόνια και σε όσους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό πέντε χρόνια.

Η συνέχεια

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση . Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου.

Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο αφού ανακοινωθούν οι ποινές το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook