Διέλυσαν τον ΕΦΚΑ…

διέλυσαν-τον-εφκα-1329923

Αυτό το νέο σύστημα απονομής «συντάξεων εμπιστοσύνης» ένα πράγμα αποδεικνύει: Τη διάλυση του ΕΦΚΑ.

Κατ’ αρχάς είναι το τέταρτο ή πέμπτο σύστημα που επιλέγει η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλα τα προηγούμενα απέτυχαν οικτρά και τώρα πάμε για ένα ακόμη, το οποίο αποτελεί μια δραματική ομολογία διάλυσης του αρμόδιου για την έκδοση συντάξεων οργανισμού.

Θεωρητικά οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ενός τόσο κρίσιμου για την κοινωνία οργανισμού έχει δύο προαπαιτούμενα: την εξασφάλιση επαρκούς / καταρτισμένου προσωπικού και της απαιτούμενης υλικοτεχνικής υποδομής.

Και στα δύο ο ΕΦΚΑ υπολείπεται δραματικά, το υπουργείο δεν κάνει απολύτως τίποτα και φτιάχνει διαρκώς αποτυχημένες πατέντες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του νέου συστήματος; Ότι χρεώνει τις ήδη επιβαρυμένες τσέπες των μελλοντικών συνταξιούχων.

Ούτε λογιστές ούτε δικηγόροι είναι, άρα θα αναζητήσουν βοήθεια επί πληρωμή για να μην ρισκάρουν ούτε μια μικρότερη σύνταξη ούτε μια πιθανή επιστροφή μεγάλων ποσών στο κράτος μετά τη διαπίστωση λαθών.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

topontiki.gr

One thought on “Διέλυσαν τον ΕΦΚΑ…

  1. Ποιο είναι το περίεργο; Διέλυσαν το ΕΣΥ, διέλυσαν τον ΕΦΚΑ, διέλυσαν τη ΔΕΗ, διαλύουν οτιδήποτε δημόσιο προς όφελος των ιδιωτικών. Εργολαβία το έχει πάρει ο Κούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook