Διάσημοι που γεννήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων

διάσημοι-που-γεννήθηκαν-ανήμερα-των-χ-1346410

Πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία, αλλά και διάσημοι από τον χώρο της μουσικής και του σινεμά, (με κάποιους από αυτούς να μην βρίσκονται πλέον εν ζωή), γεννήθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων.

Όσοι έχουν γεννηθεί σαν σήμερα, σίγουρα έχουν ψάξει κάποια στιγμή της ζωής τους να βρουν ποιες γνωστές προσωπικότητες έχουν έρθει στη ζωή την ίδια ημέρα με εκείνους!

Και πράγματι, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι γιορτάζουν (ή γιόρταζαν)… διπλά τον Δεκέμβριο. Δείτε μερικούς από τους διάσημους που έχουν γεννηθεί τα Χριστούγεννα:

1) Σταμάτης Κραουνάκης

Η λίστα ξεκινά με το ελληνικό στοιχείο και τον αγαπημένο Σταμάτη Κραουνάκη. Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης, παραγωγός, στιχουργός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ερμηνευτής, ήρθε στη ζωή τα Χριστούγεννα του 1955. Στις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων τα τραγούδια: Φίλα με, η σωτηρία της ψυχής, τα μάτια σου, κόκκινα γυαλιά, κουπαστή.

2) Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, ήταν Αμερικανός ηθοποιός, βραβευμένος με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Αποτελεί θρύλο του σινεμά λόγω τη συμμετοχής του σε μια σειρά αστυνομικών ταινιών μυστηρίου κατά την χρυσή εποχή του Χόλυγουντ. Έμεινε γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες: Το Απολιθωμένο Δάσος του 1936, Το Γεράκι της Μάλτας του 1941, Καζαμπλάνκα του 1942, Η σειρήνα της Μαρτινίκα του 1944, Πάθος και αίμα του 1946, Ο Θησαυρός της Σιέρα Μάντρε του 1948, αλλά και την ταινία που του χάρισε το Όσκαρ το 1951: Η βασίλισσα της Αφρικής. Γεννήθηκε στις 25/12 1899 και απεβίωσε το 1957.

3) Άνι Λένοξ

Η Άνι Λένοξ, είναι τραγουδίστρια η οποία κατέκτησε όλη την Ευρώπη με τη φωνή της, ως lead singer των Eurythmics. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, είτε ατομικά είτε σε συγκρότημα. Συγκεκριμένα, τέσσερα Grammy και οκτώ BRIT. Το 2004 βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το «Into the West» της ταινίας Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά. Η Σκοτσέζα που γεννήθηκε τα Χριστούγεννα του 1954, είναι επίσης πολιτική ακτιβίστρια και ασχολείται με την φιλανθρωπία.

4) Ντάιντο

Η 49χρονη σήμερα Ντάιντο (Dido) γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25/12 του 1971. Είναι τραγουδίστρια-στιχουργός, διάσημη για την κυκλοφορία του άλμπουμ της «No Angel» το 1999, το οποίο πούλησε 21 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει κατακτήσει πληθώρα βραβείων.

5) Άρμιν βαν Μπιούρεν

Ο Άρμιν βαν Μπιούρεν είναι διάσημος Ολλανδός παραγωγός μουσικής και DJ. Γεννήθηκε στο Λέιντειν τα Χριστούγεννα του 1976. Τα 2007, 2008, 2009, 2010 και 2012 ψηφίστηκε ως ο No1 DJ στον κόσμο από την ετήσια ψηφοφορία του αγγλικού περιοδικού DJ Μagazine. Ξεκίνησε την καριέρα του ως DJ στη γενέτειρα του, στο κλαμπ Nexus. Έχει παίξει σε πάνω από 25 χώρες και βρίσκεται συχνά στην κεντρική σκηνή των μεγάλων καλοκαιρινών φεστιβάλ.

6) Τζίμι Μπάφετ

Ο 74χρονος Τζέιμς Γουίλιαμ Μπάφετ, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός, συγγραφέας, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1946 στο Μισισίπι των ΗΠΑ, Μαζί με το συγκρότημα του, Coral Reefer Band, έχει ηχογραφήσει πολλά επιτυχημένα τραγούδια, όπως το «Margaritaville» που κατατάσσεται στην 234η θέση στη λίστα των «Τραγουδιών του αιώνα». Το φαν κλαμπ του έχει δικό του όνομα και τα μέλη του ονομάζονται «Parrotheads». Επίσης, είναι ένας από τους πλουσιότερους μουσικούς στον κόσμο, με περιουσία 550 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ διαθέτει το δικό του εστιατόριο που φέρει το όνομα «Margaritaville».

7) Κλάρα Μπάρτον

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο της ιστορίας, η Κλαρίσα Χάρλοουι Μπάρτον, ήταν πρωτοπόρος Αμερικανίδα νοσοκόμα που ίδρυσε τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό. Εργάστηκε ως νοσοκόμα στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, δασκάλα και υπάλληλος της υπηρεσίας διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Μάλιστα, ήταν αυτοδίδακτη, καθώς η νοσηλευτική εκπαίδευση δεν ήταν τότε αρκετά οργανωμένη. Είναι γνωστή για το ανθρωπιστικό της έργο και την υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων σε μια εποχή που οι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ στις 25/12 του 1821 και απεβίωσε το 1912.

8) Ισαάκ Νεύτωνας

Και όμως, ο Άγγλος επιστήμονας που επηρέασε ολόκληρη την ανθρωπότητα με τα πειράματά του για τη βαρύτητα, παρόλο που είναι καταγεγραμμένος ως γεννηθείς στις 4 Ιανουαρίου του 1643 στην πραγματικότητα… είχε γεννηθεί στις 25 Δεκεμβρίου του 1642! Ο λόγος για το… μπέρδεμα είναι η αλλαγή του Ιουλιανού ημερολογίου με το Γρηγοριανό πολύ μετά τη γέννησή του.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook