Διαμαρτυρήθηκαν για το «χαράτσι» των 5 ευρώ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

διαμαρτυρήθηκαν-για-το-χαράτσι-των-5-1369939

Κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανθούση, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Πλατανιά, προχώρησε σε παρέμβαση και περιοδεία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΚ) Χανίων.

Στα πλαίσια της περιοδείας το κλιμάκιο του Κόμματος συναντήθηκε με τους αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο ΕΑΚ Χανίων. Αντικείμενο της συζήτησης, όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσε η απόφαση της Διοίκησης του ΕΑΚ για επιβολή 5ευρου χαρατσιού στους αθλούμενους και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης επί της ουσίας του δικαιώματος του χανιώτικου λαού και της νεολαίας στον αθλητισμό.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ανάδειξαν τη θέση του Κόμματος για ανάπτυξη αποκλειστικά δωρεάν προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, σε αναβαθμισμένες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της νεολαίας, των εργαζομένων, συνολικά του λαού στην άσκηση και τον αθλητισμό.

Τόνισαν πως η θέση αυτή του ΚΚΕ είναι στον αντίποδα της πολιτικής και των επιταγών ΕΕ και κυβερνήσεων, που στη λογική της ανταποδοτικότητας ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, μετατρέποντας τους αθλητές σε πελάτες και την αυτονόητη ανάγκη για αθλητισμό σε προνόμιο μόνο όσων αντέχει η τσέπη τους.

Τέλος, τα μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την παρέμβαση τους μέσα αλλά και έξω από το ΕΑΚ Χανίων, κάλεσαν τον χανιώτικο λαό να παλέψει μέσα από τους μαζικούς φορείς για κατάργηση του χαρατσιού των 5€ και για δωρεάν πρόσβαση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Σταδίου των Χανίων.

Η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ θα προχωρήσει σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΑΚ Χανίων την Τρίτη 8 Φλεβάρη στις 7μ.μ.

zarpanews.gr

One thought on “Διαμαρτυρήθηκαν για το «χαράτσι» των 5 ευρώ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων

  1. Να πληρώνουν , επίσης να πληρώνουν όσοι κινούνται στους ποδηλατοδρομους αφού κινούνται στο ίδιο δίκτυο των αυτοκινήτων που αποδίδουν τελη κυκλοφορίας , τζιμανια!!Και άμεσα …μη το καθυστερειτε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook