Διακόσμηση σπιτιού: Οι κυρίαρχες τάσεις χρωμάτων για την ανανέωση του υπνοδωματίου

διακόσμηση-σπιτιού-οι-κυρίαρχες-τάσε-1553597

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και ένα από τα σημεία του σπιτιού που σχετίζεται άμεσα με την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Και οι κορυφαίες τάσεις εσωτερικής διακόσμησης δεν θα σας βοηθήσουν απλώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται ωραίο, αλλά και να δημιουργήσετε ένα «καταφύγιο» στο οποίο θα νιώθετε κι εσείς καλά.

Φέτος, μάλιστα, δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο να φέρνετε μέσα τα ηρεμιστικά φυσικά στοιχεία και να διώχνετε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος, μέσα από πολλές κομψές λύσεις.

Οι πιο συναρπαστικές τάσεις στα χρώματα εσωτερικών χώρων για το υπνοδωμάτιο αυτή τη σεζόν διαθέτουν γαλήνιες αλλά κομψές παλέτες χρωμάτων, που θα αυξήσουν τον παράγοντα θαλπωρής στο καταφύγιο ύπνου σας.

Τι είναι το color drenching που αποτελεί τάση για το χρώμα στα υπνοδωμάτια

Ο όρος color drenching είναι πολύ απλά η βαφή όλων των επιφανειών του δωματίου σας στο ίδιο χρώμα και πρόκειται για μια αποτελεσματική μέθοδο για να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο με το χρώμα.

«Αν βάψετε τους τοίχους, τα σοβατεπί, τις πόρτες, τα ντουλάπια, τα καλοριφέρ, ακόμη και τα πλαίσια των παραθύρων στο ίδιο χρώμα, θα φαίνεται προσεγμένο και εκλεπτυσμένο», εξηγεί η ανώτερη σχεδιάστρια της Crown paints, Justyna Korczynska.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνετε δημιουργικοί με το χρώμα, ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Για να κάνετε εντύπωση χρησιμοποιήστε ένα χρώμα ή τόνους ενός χρώματος σε ένα δωμάτιο. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με τα απαλά γκριζωπά μπλε και πράσινα καθώς και με οποιοδήποτε ουδέτερο χρώμα, ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε μια δραματική δήλωση χρησιμοποιήστε ένα έντονο φωτεινό χρώμα, όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί ή το κίτρινο -αυτό θα κάνει τον χώρο να ξεχωρίζει, να τον ζωντανέψει και να του προσθέσει χαρακτήρα».

Οι κρεβατοκάμαρες, σύμφωνα με το Woman and Home είναι το μέρος του σπιτιού όπου αυτός ο νέος τρόπος βαφής έχει πραγματικά τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Το βάψιμο των οροφών και των ξύλινων κατασκευών σε οποιαδήποτε απόχρωση που δεν είναι λευκό, όπως είναι ο κανόνας για τα περισσότερα σπίτια, βοηθά να μαλακώσει η αισθητική της διακόσμησης για να δημιουργηθεί μια πιο περιεκτική και ζεστή ατμόσφαιρα.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook