Διακοπές στη Μαγιόρκα για τους Γερμανούς μετά την παράταση του lockdown, για τους… Ισπανούς όχι

διακοπές-στη-μαγιόρκα-για-τους-γερμαν-1195912

Μαζική είναι η απόβαση των Γερμανών τουριστών στην εξωτική Μαγιόρκα, μετά την ανακοίνωση για παράταση του lockdown και αυστηρότερα μέτρα στη χώρα.

Αν και στη Γερμανία η εστίαση παραμένει κλειστή, στη Μαγιόρκα όλα τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι και τις 5 το απόγευμα, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα θελκτική για τους τουρίστες.

Ήδη από την περασμένη Κυριακή η Μαγιόρκα βγήκε από τη «μαύρη λίστα» της Γερμανίας, με τους ταξιδιώτες να μπορούν να επιστρέφουν ελεύθερα από το νησί, αποχαιρετώντας όλους τους προηγούμενους περιορισμούς.

Από την πλευρά της, η Μαγιόρκα το μόνο που ζητάει από τους Γερμανούς τουρίστες είναι να προσκομίσουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού κατά την άφιξή τους, το οποίο θα τους επιτρέπει να μετακινούνται ελεύθερα στα νησιά, καθώς και στην ενδοχώρα.

Το νέο αυτό δεν χαροποιεί ιδιαίτερα τους Ισπανούς κατοίκους της νήσου, καθώς οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται ελεύθερα, σε αντίθεση με τους τουρίστες.

«Το Πάσχα η Ισπανία θα είναι οχυρό για τους Ισπανούς και όαση για τους Γερμανούς», καταγγέλει η αντιπολιτευόμενη ισπανική εφημερίδα ABC, ενώ ακόμα και η τοπική γερμανόφωνη εφημερίδα, Mallorca Zeitung, κυκλοφόρησε με τον τίτλο: «Πασχαλινές διακοπές στη Μαγιόρκα; Για τους Γερμανούς ναι, για τους Ισπανούς όχι».

Παρ’ όλα αυτά, η Μαγιόρκα προετοιμάζεται για μια μεγάλη απόβαση Γερμανών τουριστών, καθώς, μόνο το Σάββατο που μας πέρασε, ο TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός στη Γερμανία, κατέγραψε αριθμό κρατήσεων για τη Μαγιόρκα ίσο με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, θυμίζοντας εποχές προ πανδημίας.

Αυτά τα νούμερα δεν προκαλούν κάποια εντύπωση, καθώς η Μαγιόρκα αποτελεί εδώ και χρόνια εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους Γερμανούς, συγκεντρώνοντας περίπου 20 εκατομμύρια επισκέπτες από τη Γερμανία κάθε χρόνο.

Μάλιστα, η Γερμανική κοινότητα που ζει στο νησί είναι αρκετά μεγάλη, ενώ η τοπική εφημερίδα Bild, αποκαλεί τη Μαγιόρκα ως το «17ο κρατίδιο της Γερμανίας».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook