Διάγγελμα Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές: Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική | Video

διάγγελμα-μητσοτάκη-για-τις-πυρκαγιέ-1216180

Διάγγελμα στους πολίτες απήθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της τραγικής κατάστασης με τις καταστροφικές φωτιές σε όλη την χώρα.

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του μίλησε για μια κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στην πατρίδα μας. Είπε ακόμα ότι ο κρατικός μηχανισμός καλείται να διαχειριστεί ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Και ο τόνος του έγινε δραματικός αρκετές φορές ζητώντας από τους πολίτες να ακούν τις συστάσεις των αρχών.

Αυτό που τόνισε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι «Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι στις συνθήκες στις οποίες επικρατούν η επίτευξη όλων των στόχων είναι ανέφικτη και ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά όλους τους άνδρες και τις γυναίκες της πυροσβεστικής οι οποίοι έχουν όπως είπε καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες τους κάλεσε επίσης να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς όπως προειδοποίησε: «η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική».

Επίσης, στο μήνυμά του έκανε αναφορά στην αναζήτηση ευθυνών λέγοντας: «Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική. Αλλά όχι τώρα. Στους συμπολίτες μας που είναι δικαιολογημένα θυμωμένοι, οργισμένοι, γιατί έχασαν τις περιουσίες τους θέλω να τους πω ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα τους. Όπως ήταν δίπλα στους πολίτες που χτυπήθηκαν από τον «Ιανό» και από άλλες πρόσφατες φυσικές καταστροφές».

2 thoughts on “Διάγγελμα Μητσοτάκη για τις πυρκαγιές: Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική | Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook