ΔΕΥΑΒΑ: Νέο έργο διασύνδεσης αγωγών ύδρευσης για να μην χαραμίζεται νερό το καλοκαίρι

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης εντάσσεται το έργο, «Νέος αγωγός μεταφοράς νερού ύδρευσης από υφιστάμενη γεώτρηση Φουρνέ στα Μεσκλά», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη 2014-2020», στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» του ΕΠ Κρήτη 2014-2020, με προϋπολογισμό 528.000,00 €.

Η ένταξη του έργου, χρηματοδοτεί τη μεταφορά του πλεονάζοντος όγκου νερού της υδρογεώτρησης της κοινότητας του Φουρνέ , στη θέση «Σχοινάρια», για ενίσχυση των υδρευτικών αναγκών στην περιοχή Μεσκλών, κατά τη θερινή περίοδο, μέσω αγωγού, από διακλάδωση του αγωγού Φουρνές – Αλικιανός, έως το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΒΑ στα Μεσκλά. Στόχος του έργου αυτού είναι η οριστική κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των Μεσκλών και των Λάκκων ιδίως τη θερινή περίοδο.

Αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της ΔΕΥΑΒΑ για νέα δίκτυα και της διασύνδεσης του συστήματος ύδρευσης. Η προσπάθεια που καταβάλλεται, σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, είναι η πλήρη κάλυψη όλων των υδρευτικών αναγκών των οικισμών του Δήμου Πλατανιά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη υποβολή πρότασης της ΔΕΥΑΒΑ, για ένταξη σε χρηματοδότηση, με την δική της πιστοποιημένη τεχνική υπηρεσία.

Σχετικά με την ένταξη του έργου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ Κος Ευτύχης Μαυρογένης δήλωσε ότι ‘’… είναι το πρώτο επιτυχημένο βήμα της ΔΕΥΑΒΑ σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα, ώστε η ΔΕΥΑΒΑ να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στα δίκαια αιτήματα των δημοτών, αλλά και του τόπου με έναν ολιστικό τρόπο που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο…’’.

Τέλος ευχαρίστησε το στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΒΑ για την επιτυχημένη προσπάθεια, σημειώνοντας, ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής να επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό μέσω νέων προσλήψεων ήταν απόλυτα σωστή, καθώς και το Δήμαρχο Κο Μαλανδρακη και τον Περιφερειάρχη Κο Αρναουτάκη, για τη συνεργασία και συμβολή τους, στην παραπάνω ένταξη.

Όλοι μαζί μπορούμε με συνεργασία και οργανωμένη δράση να επιτύχουμε το έργο μας για ένα καλύτερο αύριο για το τόπο μας και τους Δημότες μας.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ