Δεν αφήνουν να πάρει ανάσα το Oruc Reis – Σχεδόν… ακούμπησαν

δεν-αφήνουν-να-πάρει-ανάσα-το-oruc-reis-σχεδό-1123263

Τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Oruc Reis. Χαρακτηριστικό των αυξημένων αντανακλαστικών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας ήταν το «πλωτό τείχος» που σχημάτισαν, όταν το Oruc Reis, έφτασε σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο.

H ΕΡΤ έδωσε στο φως της δημοσιότητας ακόμη μια νέα φωτογραφία – ντοκουμέντο που απεικονίζει μια ελληνική φρεγάτα να παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό. Η τουρκική κυβέρνηση ισχυρίζεται πως το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες σε έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ στόχος είναι ο τετραπλασιασμός αυτού.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης εξέδωσε νέες NAVTEX, με τις οποίες η Τουρκία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη. Με αφορμή ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο η Άγκυρα αξιώνει την αποστρατιωτικοποίηση της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Άη Στράτη, επικαλούμενη τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του το βράδυ της Τρίτης, απείλησε με «εφιάλτες» όσους επιχειρούν να τους απομονώσουν από συγκεκριμένες περιοχές. «Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν από αυτή τη γεωγραφική περιοχή, την οποία θα προστατεύουμε με τη ζωή μας όταν χρειάζεται» ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Πηγή: slpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook