Creta Farms: Ο Μάνος Δομαζάκης λέει «ναι» στον νέο επενδυτή, υπό την προϋπόθεση να συμφωνήσει και ο αδελφός του

creta-farms-ο-μάνος-δομαζάκης-λέει-ναι-στον-νέ-891273

Υπέρ της πρόθεσης των τραπεζών να αναζητήσουν στρατηγικό επενδυτή για την Creta Farms, τάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Μάνος Δομαζάκης, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρχει και η συναίνεση του αδελφού του, Τάκη Δομαζάκη. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τις πιστώτριες τράπεζες που φέρονται αποφασισμένες να παρέμβουν δυναμικά στην υπόθεση, και να βρουν λύση.

Ο ίδιος άλλωστε από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η ενδοοικογενειακή διαμάχη είχε δηλώσει ανοιχτός στο ενδεχόμενο εισόδου νέου επενδυτή, ο οποίος θα συνεισφέρει στην προσπάθεια εξυγίανσης και ανάκαμψη της εταιρείας ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με τις τράπεζες, για να επιλυθούν διάφορες οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν.

Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην πλευρά του Τάκη Δομαζάκη, ο οποίος παραμένει βασικός μέτοχος με ποσοστό άνω του 40%, παρά την εκπαραθύρωσή του από το διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Τάκης Δομαζάκης είχε βρει και παρουσιάσει υποψήφιο επενδυτή στις τράπεζες, τον ομογενή επιχειρηματία από την Βενεζουέλα, Θεόδωρο Δουζόγλου που εξέφρασε το ενδιαφέρον να επενδύσει τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβουν οι βασικοί μέτοχοι, oι στιγμές για την κρητική αλλαντοβιομηχανίας και τους εκατοντάδες εργαζομένους της είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Πληροφορίες στην αγορά κάνουν λόγο για σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και αδυναμία πληρωμών, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ελλείψεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κάτι που δεν φαίνεται πάντως να επιβεβαιώνεται.

Να σημειωθεί πως τα τραπεζικά δάνεια της Creta Farms υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες έδωσαν προθεσμία μέχρι αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου στα αδέλφια Δομαζάκη, να απαντήσουν εάν συναινούν με την πρόθεσή τους να αναζητήσουν νέο στρατηγικό επενδυτή. Με επιστολή τους προς την εισηγμένη και τους Κωνσταντίνο και Εμμανουήλ Δομαζάκη, ζητούν την συναίνεσή τους για την ανάθεση σε ανεξάρτητο οίκο της διερεύνησης ενδιαφέροντος για είσοδο στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την εξυγίανση και ανασυγκρότηση της αλλαντοβιομηχανίας.

mononews.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook