Χτυπάει ξανά το κουδούνι στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου μετά τον σεισμό

χτυπάει-ξανά-το-κουδούνι-στο-επαλ-αρκα-1314974

Δύο μήνες έχουν περάσει από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου παραμένουν εκτός σχολικού περιβάλλοντος.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, οπότε και το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι.

Αύριο, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου σταματούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου με προοπτική να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του σχολείου με μαθήματα δια ζώσης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, κ. Μανώλης Καγιαμπάκης, αναφέρει πως στη διάθεσή του έχει τα απαραίτητα έγγραφα ότι το κτήριο είναι ασφαλές. Ωστόσο, δεν γνωρίζει αν θα υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς μαθητών που ίσως φοβούνται, όπως έγινε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Καστελλίου που συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στους οικίσκους.

Κανείς, όπως λέει, δε θέλει να ζήσει στιγμές του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου. Τότε, οι μαθητές ήθελαν να κάνουν κατάληψη και ήταν σε διαπραγματεύσεις με τους εκπαιδευτικούς εκτός σχολικού κτηρίου.

Ήταν, λοιπόν, τυχεροί που όταν έγινε ο σεισμός ήταν όλοι έξω, αλλιώς κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να είχε συμβεί, αφού το κτήριο κρίθηκε ακατάλληλο για χρήση.

Στην ανακοίνωση του σχολείου αναφέρονται τα εξής:

«Από Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 σταματούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα με προοπτική να ξεκινήσει η Κανονική Λειτουργία του σχολείου με μαθήματα δια ζώσης από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021. Αναλυτικότερος Προγραμματισμός:

1. Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:00 θα πραγματοποιηθεί Σύλλογος Διδασκόντων (Μόνιμοι & Αναπληρωτές) στο σχολείο. (Προσέλευση ΜΟΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

2. Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 8:30 έως 14:00 Εκπαιδευτικοί και Μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης ανά Τομέα θα γίνει Τακτοποίηση και Οργάνωση Εργαστηρίων με στόχο την Επαναλειτουργία τους. (Προσέλευση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΝΟ της Β’ και Γ’ τάξης, … ΟΧΙ της Α΄ τάξης)

3. Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 8:15 Εκπαιδευτικοί και όλοι οι Μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης ακολουθούν κανονικά το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου δια ζώσης. (Προσέλευση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΟΛΟΙ οι ΜΑΘΗΤΕΣ Α’, Β’ και Γ’ τάξης)

Σημείωση: Οι Μαθητές για την προσέλευσή τους στο σχολείο θα πρέπει να δηλώσουν τα σχετικά πιστοποιητικά covid στο https://edupass.gov.gr/. Τέλος τα Λεωφορεία του ΚΤΕΛ έχουν ενημερωθεί ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια για μετακίνηση των μαθητών στο σχολείο από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021»

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook