Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα – Ο απόλυτος μεζές για την Τσικνοπέμπτη

χοιρινή-τηγανιά-με-μουστάρδα-και-μπύρ-1186589

Αν θέλεις να πρωτοτυπήσεις και να εντυπωσιάσεις το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, σου έχουμε την τέλεια συνταγή: Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα.

Πρόκειται για έναν πεντανόστιμο μεζέ που πάει τέλεια με κρασί ή ουζάκι και μπορείς να τον συνοδεύσεις με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δες τι θα χρειαστείς για να το φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ (λαιμός χωρίς λίπος)

1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

1 φύλλο δάφνης

Δενδρολίβανο

3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

1/2 κουταλιά της σούπας μέλι

300 ml μπύρα

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μπύρα και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας. Αφήνουμε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και προσθέτουμε και την υπόλοιπη.

Αφήνουμε να βράσει και να μείνει με λίγο ζουμί. Σερβίρουμε ζεστό μόνο του για μεζέ ή με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.

bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook