Χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού σε Facebook και Instagram – Συνελήφθη 50χρονη

χιλιάδες-προϊόντα-μαϊμού-σε-facebook-και-instagram-σ-959187

Eναν… θησαυρό από επώνυμα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, όλα «μαϊμού», έκρυβε στο ανώγειο κατάστημα που διατηρούσε 50χρονη στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα διαφήμιζε τα προϊόντα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι πελάτισσες έκλειναν ραντεβού για να τα δοκιμάσουν και να τα αγοράσουν. Στην έφοδο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 2.765 κομμάτια απομιμητικών ειδών, όλα των πιο ακριβών εταιρειών, καθώς και πλήθος επαγγελματικών καρτών και χειρόγραφων σημειώσεων από τα ταξίδια της.Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 40 εταιρείες που ενημερώθηκαν για να εξετάσουν τα προϊόντα μέχρι σήμερα έχουν ανταποκριθεί οι 19. Όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα πραγματογνωμοσύνες, το ύψος των διαφυγόντων κερδών υπερβαίνει τις 460.000€.

Η 50χρονη προμηθευόταν τα προϊόντα (μπουφάν, φορέματα, παντελόνια, παπούτσια, τσάντες, ρολόγια, κοσμήματα, κ.ά.) από την Τουρκία, αλλά και την Ιταλία, στην οποία ταξίδευε η ίδια, καθώς και από Κινέζους εμπόρους στη Θεσσαλονίκη, και τα είχε στον χώρο που διέθετε στον ημιώροφο οικοδομής, στον οποίο οι πελάτισσες πήγαιναν κατόπιν ραντεβού.

Η παράνομη δράση της προσδιορίζεται από τον Μάιο του 2015. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τα διαφήμιζε, έδινε το κινητό της τηλέφωνο και ζητούσε από τις υποψήφιες πελάτισσες να επισκεφτούν τον χώρο, ενώ δεν δεχόταν τηλεφωνικές παραγγελίες.

Όλα τα προϊόντα ήταν απομιμήσεις των γνήσιων και οι τιμές τους ανάλογες, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως πουλούσε σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή μπουφάν που ως γνήσιο κοστίζει 2.500€.

Η 50χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στον εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, και την παρέπεμψε να απολογηθεί αύριο (28/11) στον ανακριτή.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook