Χάρις Αλεξίου: Παίζει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Στα παραπάνω καίρια και διαχρονικά ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει ο Γιώργος Νανούρης προσεγγίζοντας σκηνοθετικά την τραγωδία του Ευρυπίδη «Ιφιγένεια η εν Ταύροις». Η παράσταση θα φιλοξενηθεί στις 2, 3 και 4 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου όπου ο ταλαντυούχος σκηνοθέτης της νεότερης γενιάς παρουσιάζει για πρώτη φιορά θιεατρική δουλειά του.

Πλασιωμένος από τα ομάδα σημαντικών καλλιιτεχνών, με τους περισσότερους από τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν, φριλοδοξεί να κερδίσει και αυτό το μεγάλο θεατρικό του στοίχημα. Ξεχωρτστή θέση ανάμεσά τους, βέβαια, κατέχει η Χάρις Αλεξίου, που ο ίδιος μύησε πριν από λίγα χρόνια στο θεατρικό σανίδι, η οποία θα βιώσει μια πρωτόγνωρη εμπειρεία ενσαρκώνοντας το ρόλο της θεάς Αθηνάς.

Στο θίασο συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κίττυ Παϊταζόγλου συνοδευόμενοι από έναν εξαμελή Χορό.

Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης – που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή – ο Ευριπίδης γράφει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται.

Τη μετάφραση: υπογράγει ο Γιώργος Ιωάννου, τη μουσική ο Άγγελος Τριανταφύλλου ενώ τα σκηνικά έχει φιλοτεχνήσει η: Μαίρη Τσαγκάρη κσι τα κοστούμια η Ιωάννα Τσάμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ