Χαρίκλεια Ντερμανάκη: «Γιατί να μην έχει διόδια ο ΒΟΑΚ; – Εννοείται πως θα παραμείνω στη ΝΔ» | Video

χαρίκλεια-ντερμανάκη-γιατί-να-μην-έχ-1694546

Στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη βρέθηκε την Πέμπτη η υποψήφια βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ, Χαρίκλεια Ντερμανάκη. Η κυρία Ντερμανάκη ρωτήθηκε για το πώς έλαβε την απόφαση να μετακομίσει από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ:

«Εγώ μετά το τηλεφώνημα που είχα τον Ιανουάριο από τον πρωθυπουργό, τάχθηκα ως στρατιώτης στην προσπάθεια για τη χώρα. Το ψηφοδέλτιό μας έχει βαριά ονόματα, αλλά αυτό το καθιστά ένα από τα καλύτερα στην επικράτεια και είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους. Το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά και όρεξη.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πάνω από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε Έλληνες. Εγώ θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διευρύνει τη ΝΔ και χωράει κεντρώους και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και συντάσσομαι στο πλευρό του, στο όραμα που έχει να κρατήσει όρθια τη χώρα. Είναι θέμα υπέρβασης και να μπορούμε να σκεφτόμαστε χωρίς παρωπίδες. Ο καθένας μπορεί να κάνει διάφορα κακεντρεχή σχόλια, αλλά εγώ δεν είμαι υποχρεωμένη να ασχοληθώ.»

Η υποψήφια βουλευτής ρωτήθηκε ακόμα αν θα παραμείνει στη ΝΔ και μετά τις εκλογές και απάντησε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική:

«Εννοείται πως θα παραμείνω, γι’ αυτό μπήκα, για να παραμείνω. Δεν υπάρχει εναλλακτική αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ που προτείνει μια κυβέρνηση αχταρμά. Μιλούν τώρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που σημαίνει τι; ότι μας ενώνει το αντιμητσοτακικό μένος και σε αυτό συνεργαζόμαστε, ενδεχομένως και για να στείλουμε κάποιους στη φυλακή, ή και για να αλλάξουμε το σύνταγμα και να κάνουμε μόνιμη την απλή αναλογική, που θα είναι καταστροφή για τη χώρα. Χρειάζεται σήμερα μια κυβέρνηση σταθερή που να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις».

Η κυρία Ντερμανάκη εκφράστηκε ξεκάθαρα υπέρ των διοδίων στον ΒΟΑΚ:

«Γιατί να μην έχει διόδια ο ΒΟΑΚ; Σε όλη τη χώρα οι δημόσιοι δρόμοι συντηρούνται με διόδια. Σε όλο τον σύγχρονο, πολιτισμένο κόσμο οι πολίτες με μια μικρή συνδρομή που δίνουν, συμβάλλουν στη συντήρηση. Και μάλιστα, όταν πληρώνουμε κάτι, πιστεύω ότι το σεβόμαστε περισσότερο. Ο δρόμος θα γίνει και πιστεύω θα τον δούμε κι εμείς και τα παιδιά μας».

Ακόμα, πρότεινε μια ιδιαίτερη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης:

«Το βασικό πρόβλημα με την κατοικία το αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι η κατασκευή φοιτητικών εστιών για 8.500 φοιτητές. Εγώ θα έλεγα να εκμεταλλευτούμε όλους τους δημόσιους χώρους υπό κατάληψη για να χρησιμοποιηθούν για φοιτητική στέγη».

Τέλος, η κυρία Ντερμανάκη επισήμανε ότι οι γυναίκες μπορούν να φέρουν στοιχεία πολιτισμού στην πολιτική και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές:

«Οι γυναίκες είναι από τη φύση τους τέτοιες, γιατί είναι σύζυγοι, σύντροφοι, μητέρες, εργαζόμενες,  που μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά. Η γυναίκα δεν γεννάει μόνο παιδιά, γεννάει και ιδέες και χαίρομαι που φέτος και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ αλλά και σε εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε τρεις γυναίκες. Η ισότητα πρέπει να γίνει πράξη. Και πιστεύω ότι μια γυναίκα μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της πολιτικής, να φέρει πολιτισμό σε κάτι που έχει καθιερωθεί ως ένα άγριο σπορ».

zarpanews.gr

One thought on “Χαρίκλεια Ντερμανάκη: «Γιατί να μην έχει διόδια ο ΒΟΑΚ; – Εννοείται πως θα παραμείνω στη ΝΔ» | Video

  1. H κυρία Ντερμανάκη νομίζει ότι επειδή είναι πολιτεύτρια της ΝΔ, θα έχει «ελευθέρας» στο ΒΟΑΚ, και κάθε φορά που θα πηγαίνει για μπάνιο στην Κυανή Ακτή ή στις Καλύβες δε θα πληρώνει διόδια…Λάθος κάνει. Μόνο ως βουλευτής δικαιούται απαλλαγής, οπότε θα πληρώνει όπως όλοι μας. Όπως επίσης θα πληρώνουν όσοι μένουν στα Μεγάλα Χωράφια και το παιδί τους πηγαίνει σχολείο στη Σούδα, όποιος μένει στους Αρμένους και πρέπει να πάει στα Χανιά σε μια υπηρεσία ή σε μια τράπεζα, όπως επίσης και όσοι πρέπει να πάνε για νοσηλεία ή εξετάσεις στο νοσοκομείο κ.ο.κ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook