Χαρδαλιάς: Μπορεί να άνοιξε η Μύκονος, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει αν χρειαστεί

«Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα»

Το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα τοπικά lockdown, τύπου Μυκόνου, σε νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα κρούσματα άφησε ανοικτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι η Πολιτεία απεύχεται να πάρει νέα μέτρα, αλλά αν κριθεί απαραίτητο δεν θα διστάσει. «Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες» σημείωσε.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για την κατάσταση στην Ίο, τονίζοντας πως τα πράγματα εκεί έχουν ξεφύγει, ειδικά στις νέες ηλικίες, ωστόσο πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τους ελέγχους και όχι να λάβει περιοριστικά μέτρα. «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο ιός καλπάζει», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση επιχειρηματία της Ίου πως η κατάσταση είναι καλή και όλοι εμβολιασμένοι.

Η αύξηση των κρουσμάτων σχετίζεται με τους εργαζομένους

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες εφαρμόζουν τα μέτρα αλλά οι λίγοι που δεν τα εφαρμόζουν κάνουν τη διαφορά και τη ζημία. Ζήτησε δε, να αντιληπτό ότι το θέμα δεν βρίσκεται στο γηγενή πληθυσμό, καθώς η μεγάλη αύξηση στα νησιά αυτά, προέρχεται από την κατηγορία των κρουσμάτων που σχετίζονται με την εργασία στους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην Μύκονο, ο κ. Χαρδαλιάς σχολίασε ότι μπορεί να άνοιξε το νησί μετά από οκτώ ημέρες επειδή οι συρροές σταμάτησαν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα ξανακλείσει αν χρειαστεί, μια εξέλιξη που απεύχεται η πολιτεία. «Δεν μπορεί να βρίσκεται ένας αστυνομικός σε κάθε μπαρ και κλαμπ 24 ώρες το 24ωρο» εξήγησε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ