Χανιώτης μαθητής ακούει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό και αναρωτιέται…

χανιώτης-μαθητής-ακούει-το-διάγγελμα-1210151

Τις σκέψεις που είχε μετά το προχθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, καταγράφει ένας 16χρονος Χανιώτης μαθητής.

Ο Γρηγόρης Λ, 16 ετών, ο οποίος τον Σεπτέμβριο θα μπει στην τρίτη Λυκείου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις αντιφάσεις τις κυβέρνησης όσον αφορά τα μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις καταθέτει στο zarpanews.gr:

«Διαβάζοντας τις νέες κυβερνητικές δηλώσεις σχετικά με την πανδημία, η αλήθεια είναι πως με διαπέρασε ένα ρίγος ανάμεικτων συναισθημάτων. Διότι, τί διαφορετικό μπορεί να σε διαπεράσει, όταν η αντιφατικότητα είναι διάχυτη στα λόγια του κυβερνητικού σου »ηγέτη» .

Όταν αναφέρεται η λέξη πειθώ ως μέθοδος και δύο προτάσεις παρακάτω αναφέρεται ο »υποχρεωτικός εμβολιασμός » (σε εργαζομένους που μεριμνούν ηλικιωμένους & από 1η Σεπτεμβρίου σε υγειονομικούς χώρους τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα).

Προφανώς για να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της υποχρέωσης, εκλείπει αυτή της πειθούς, καθώς δεν θα ήταν απαραίτητη η χρήση της πρώτης αν υπήρχε η δεύτερη.

Πραγματικά δεν γνωρίζω, αν ως πειθώ οι κυβερνόντες εννοούν την παραχώρηση προνομίων σε όσους τελικώς εμβολιαστούν.

Γιατί αυτό δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από εξαγορά, που διαφέρει πολλάκις από την μέθοδο της πειθούς. Όπως επίσης ο διαχωρισμός αλλά και η μειονεκτική θέση στην οποία θα βρίσκονται όσοι επιλέξουν τελικώς να μείνουν ανεμβολίαστοι (εφόσον έχουν και το δικαίωμα) .

Όλες λοιπόν αυτές οι πρακτικές δεν είναι τίποτα περισσότερο από τρομοκρατίας και εξαγοράς. Απλώς συνταγματικά αναφέρεται πως η κοινή συναίνεση περί εμβολιασμού πρέπει να εφαρμοστεί με μεθόδους όπως της πειθούς και για να είναι έστω και σε θεωρητικό επίπεδο συνταγματικά κατοχυρωμένοι συνεχώς την αναφέρουν .

Ωστόσο, η υποκρισία δεν τελειώνει εδώ. Η ραγδαία και ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων προσκρούει τον κώδωνα αφενός αλλά αφετέρου εγείρει αρκετά ερωτήματα. Είναι άραγε τόσο τυχαίο που όταν ανακοινώνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, προ ολίγου έχει υπάρξει ξαφνική άνοδος των κρουσμάτων; Μήπως τελικά δεν είναι τυχαίο που η κατάσταση αυτή ως δια μαγείας βολεύει και συμπίπτει με το εξής άρθρο περί υποχρεωτικού εμβολιασμού;

«Ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να ισχύει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα(παρ. 44) και, πάντως, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε περίπτωση που τα δεδομένα της πανδημίας υποχωρήσουν».

Το παρόν ωστόσο, δεν αποτελεί τεκμήριο, αλλά μία απλή ένδειξη-υπόνοια, η οποία όμως δεν δύναται να μείνει αμελέτητη .

Τέλος, είμαι σε πλήρως λογική θέση να κατανοήσω την αναγκαιότητα ύπαρξης μαζικού εμβολιασμού εν καιρώ πανδημίας. Ωστόσο, αδυνατώ να δεχτώ πολλές από τις αντιφάσεις τις κυβέρνησης, η οποία αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της να πείσει την πλειονότητα του πληθυσμού της χώρας.

Είναι λοιπόν καιρός να πέσουν τα προσωπεία και να φανερωθούν σε κοινή θέα τόσο οι ευθύνες που πρέπει να αναληφθούν από τους κυβερνόντες όσο και οι αστοχίες στις οποίες καθημερινώς μας δείχνουν πως υποπίπτουν.»

8 thoughts on “Χανιώτης μαθητής ακούει το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό και αναρωτιέται…

  1. υποχρεωτικος εμβολιασμος για καποιους εργαζομενους αλλα κουβεντα για εμβολιασμους σε στρατιωτικους και αστυνομια , εκει που ειναι οι περισσοτεροι αρνητες και αντιεμβολιαστες και εχουν συνεχως επαφες με αλλους ανθρωπους…. σας πηρανε χαμπαρι και τα παιδια …. εχετε αποτυχει αδειαστε μας τη γωνια γιατι παιζετε με τις ζωες μας , την υγεια μας , την οικονομια και την υποσταση της ιδιας της πατριδας…

  2. Αντιπολιτευτικό κείμενο προερχόμενο κατευθείαν μέσα από πολιτικό γραφείο Σύριζα και αποδίδεται δήθεν σε 16χρονο μαθητή.Ρε που φτάσαμε!

    1. Μάλιστα. Πρέπει όλοι να συμφωνούν με την κυβέρνηση δηλαδη για να έχουν άποψη.
      Και πριν αποκτήσω κι εγώ ταμπελάκι «σύριζα» κλπ, πιστεύω οτι όλες οι κυβερνήσεις της χώρας – τουλάχιστον αυτές που έτυχε να γνωρίσω – ευθύνονται γι αυτό το χάλι που ζούμε σήμερα.
      Όταν πάτησαν όλοι οι κυβερνώντες πάνω στην αμορφωσιά του λαού, αγγαλιά με την εκκλησία που τόσα χρόνια συγκυβερνά και μέχρι πρότεινος αρκετά μέλη της διέδιδαν μηνύματα κατά του εμβολιασμού.
      Άντε να πείσουν τώρα τον αμόρφωτο αυτό λαό (που πιστεύει οτι η γη ειναι επίπεδη ή οτι θέλουν να μας καταστρέψουν οι δυνάμεις της εξουσίας γιατί μας ζηλεύουν), οτι η επιστήμη είναι σωστή.
      Άντε να πείσουν τον λαό που τόσα χρόνια τον εξαπατούν (και του τρώνε τα λεφτά με χρηματιστήρια, εξοπλιστικά, μνημόνια κλπ), οτι θέλουν το καλό του.
      Γι αυτό φεύγουν οι νέοι. Γιατί η Ελλάδα είναι τάφος, για το μυαλό και το σώμα.

  3. Πραγματικά εντυπωσιακό κείμενο για 16χρονο μαθητή. Αναδεικνύει με σαφήνεια τις εγγενείς αντιφάσεις του κυβερνητικού λόγου αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ένα φαινόμενο το οποίο θα ήταν εντελώς αδιανόητο σε προηγούμενες -πιο ελεύθερες- δεκαετίες, τις οποίες ο 16χρονος ουδέποτε βίωσε. Ακόμα εντυπωσιακότερη είναι, ωστόσο, η εκκωφαντική σιωπή της σιωπηρά συναινούσας -και στον εκάστοτε ανορθολογισμό υποτασσόμενης- πλειοψηφίας. Υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση προβάτων επί σφαγήν..

  4. Κρατήστε αυτό το κείμενο,είναι όντως του 16χρονου ανηψιού μου. Είμαι περήφανη για αυτόν καθότι έχει μπει σε μια διαδικασία σκέψης που ελάχιστοι ενήλικοι έχουν μπει. Ας παραδειγματιστουμε όλοι από τον Γρηγόρη.

  5. Κρατήστε αυτό το σχόλιο,είναι όντως του 16χρονου ανηψιού μου. Δεν με εντυπωσιάζει ο τρόπος σκέψης ενός παιδιού αλλά το γεγονός ότι μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία σε αυτή την ξένοιαστη ηλικία..Ας παραδειγματιστουμε όλοι από τον Γρηγόρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook