Χανιά | «Ζω-γραφή – Ζω εικόνα εαυτού» – Μια δράση από την «aposperida» για τα ΑμεΑ

χανιά-ζω-γραφή-ζω-εικόνα-εαυτού-μ-1485623

H “aposperida” – Κοιν.Σ.Επ Ένταξης για ΑμεΑ ξεκίνησε και επίσημα τις δράσεις της

Τίτλος της δράσης: ΖΩ- γραφη – ΖΩ ΕΙΚΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ. Σκοπός της ήταν άτομα με νοητική στέρηση και αυτισμό να συνευρεθούν με παιδιά από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και από κοινού να δημιουργήσουμε μια ζωγραφιά (καθρέπτη του εαυτού τους).

Έδρα τα Χαιρεθιανά Κισσάμου. Τα μέλη της Κοιν.Σ.Επ είναι άτομα με αυτισμό, νοητική στέρηση, ψυχιατρικά προβλήματα κινητικά και αισθησιακά.

Καταστατικός σκοπός είναι η δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων μας, η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, η κοινωνική και εργασιακή επανένταξη στην κοινωνία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, την αποιδρυματικοποίηση την η εξάλειψη προκαταλήψεων και η σύζευξη με την κοινωνία για μία καλύτερη ποιότητα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και για τους φροντιστές τους

Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών και στόχων η «aposperida» έχει καταρτήσει μια σειρά, δραστηριοτήτων δράσεων και ειδικών προγραμμάτων και με την χρήση γνωστικών εργαλείων, την συνεργασία ειδικών, με την συνεργασία φορέων και την πρόβλεψη συνεργασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook