Χανιά | Βαρουφάκης και Σακοράφα στα Συσσίτια της Σπλάντζιας | Photos

χανιά-βαρουφάκης-και-σακοράφα-στα-συσ-816638

Με τα Συσσίτια της Σπλάντζιας τα οποία επισκέφθηκαν το πρωί, ξεκίνησαν την περιοδεία τους στα Χανιά, ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 κ.Γιάνης Βαρουφάκης και η ευρωβουλευτής κ.Σοφία Σακοράφα.

Ο κ. Βαρουφάκης και η κα Σακοράφα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στα Συσσίτια της Σπλάντζιας, ενημερώθηκαν για το έργο και την προσφορά της δομής ενώ συνομίλησαν και με εθελοντές που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε αναφερόμενος στην προσφορά των Συσσιτίων στην τοπική κοινωνία και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ότι «οι άνθρωποι που έχουν δημιουργήσει αυτή τη δομή και φροντίζουν συνάνθρωπους ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα δέρματος, εθνότητα και το κάνουν χωρίς ενίσχυση από κανένα, μας δίνουν πολύ μεγάλη ελπίδα».

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως η Ευρώπη πλέον αποδομείται , καθώς όπως είπε, ότι βλέπουμε εδώ, το βλέπουμε και στην Πορτογαλία, ακόμα και στην ίδια την Γερμανία.

Επεσήμανε επίσης πως “αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια και να θριαμβολογούμε πως τελείωσε η κρίση, τότε αυτοί οι άνθρωποι που είναι εδώ, θα συνεχίζουν να μας θυμίζουν την αξία της αλληλεγγύης που έχει ξεκινήσει στα Χανιά, πριν από δεκαετίες.»

Από την πλευρά της η κα Σακοράφα είπε πως το θέμα της διατροφικής πενίας έχει αυξηθεί. «Οι πολιτικές που ασκούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην Ελλάδα, μετά τα πολύ σκληρά μνημόνια, είναι αυτά που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα.»

Η κα Σακοράφα ανέφερε επίσης ότι αυτό που θα αναδειχθεί στην Ευρώπη μετά τις εκλογές θα είναι μια πολύ πιο συντηρητική κοινωνία και ένα συντηρητικό κοινοβούλιο, κάτι που δεν θα είναι καλό για κανέναν από εμάς.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook