Χανιά | Τρίτη διάσωση μέσα σε δύο μέρες – Περισυνέλεξαν τουρίστα από παραλία

Φωτό από ertnews.gr

Μια ακόμα επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής από πυροσβέστες του κλιμακίου της Ανώπολης Σφακίων.

Πρόκειται για τη διάσωση ενός 28χρονου Βρετανού τουρίστα, ο οποίος ξεκίνησε από τη Σουγιά με σκοπό να περπατήσει το μονοπάτι για την Αγία Ρουμέλη, αλλά μετά από 8 ώρες εξαντλημένος και αφυδατωμένος ζήτησε βοήθεια, καθώς οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν στην παραλία Δώματα.

Αμέσως με την καθοδήγηση του έμπειρου διοικητή της ΠΥ Βρυσών, ένας πυροσβέστης από το κλιμάκιο της Ανώπολης πήγε στη Σουγιά και από εκεί με ιδιωτικό σκάφος έφτασε στα Δώματα.

Η περιπέτεια για τον Βρετανό τουρίστα είχε και συνέχεια, καθώς λόγω του έντονου κυματισμού το σκάφος δεν μπορούσε να προσεγγίσει την παραλία και ο 28χρονος χρειάστηκε να μπει στη θάλασσα με τα ρούχα για να φτάσει στους σωτήρες του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της ΕΡΤ Χανίων.

Πρόκειται για την τρίτη διάσωση σε δύο μόλις μέρες από τα μέλη του κλιμακίου της Ανώπολης Σφακίων, που υπάγεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών και αυτήν τη στιγμή είναι οι πρώτοι σε διασώσεις σε όλη την Ελλάδα. Μόλις χθες 9 πολύ έμπειροι πυροσβέστες από Ανώπολη και Βρύσες παρουσία και των διοικητών τους, ανέβηκαν στα Λευκά Όρη σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, προκειμένου να βοηθήσουν τον 60χρονο κτηνοτρόφο, που έπαθε καρδιακό επεισόδιο. Κάλεσαν άμεσα ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στην περιοχή Κατσιβέλι των Λευκών Ορέων για να παραλάβει τον ασθενή και σωθεί η ζωή του.

Να σημειωθεί ότι την καλοκαιρινή περίοδο οι διασώσεις στα μονοπάτια των Χανίων είναι πολύ συχνό φαινόμενο, καθώς ξένοι κυρίως επισκέπτες, χωρίς να είναι σωστά ενημερωμένοι για τις ιδιαιτερότητες του τόπου ξεκινούν για έναν προορισμό και στην καλύτερη περίπτωση καταλήγουν να καλούν το 112 για βοήθεια.

ertnews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ