Χανιά | Τοποθέτηση Βολουδάκη στη Βουλή για μικρο-πιστώσεις και χρηματοδότηση μικρομεσαίων

χανιά-τοποθέτηση-βολουδάκη-στη-βουλή-1047685

Ο βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία, Μανούσος Βολουδάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις μικροπιστώσεις.

Πριν μιλήσει για το ίδιο το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook,  έκανε μια σύντομη αναφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του «παρακράτους των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόνισα ότι πρέπει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου για να συμπεριλάβει όλα τα πρόσωπα και τα αδικήματα που αποκαλύφθηκαν, γιατί το λόγο πρέπει να έχει τελικά η δικαιοσύνη.»

Επί του νομοσχεδίου, εν περιλήψει επεσήμανε τα εξής:

Οι εταιρείες παροχής μικροπιστώσεων, η ίδρυση και λειτουργία των οποίων θεσμοθετείται με το νομοσχέδιο αυτό, μπορούν να καλύψουν μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας: συγκεκριμένα την αδυναμία πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το νέο θεσμό, θα δημιουργηθεί μια νέα αγορά για πιστώσεις μέχρι 25,000 ευρώ, με όρους που δε θα τις καθιστούν απαγορευτικές για τους μικρομεσαίους.

Ανέλυσε σύντομα την άποψη ότι το τραπεζικό σύστημα δε διευκολύνει τις προσπάθειες ανάταξης της οικονομίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται ουσιαστικά από το δανεισμό. Αυτό την ίδια ώρα που οι τράπεζες ζητούν αμέσως ή εμμέσως τη στήριξη του κράτους! (Όπως π.χ. με την παράταση που ζητούν στο καθεστώς του αναβαλλόμενου φόρου). Τόνισε ότι εφ’όσον οι τράπεζες ζητούν στήριξη θα πρέπει και αυτές να στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. (Αναλυτικότερα μίλησε για αυτό το θέμα χθες στην Επιτροπή Οικονομικών – μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://bit.ly/3eBR13m)

Επεσήμανε ένα κατά την άποψή του λάθος σημείο στο νομοσχέδιο: Μεταξύ των δικαιούχων των μικροπιστώσεων, συμπεριλαμβάνονται και αλλοδαποί αιτούντες άσυλο, πριν η αίτησή τους εγκριθεί. Τί θα συμβεί αν κάποιος έχει πάρει την πίστωση και στη συνέχεια απορριφθεί η αίτησή του παροχής ασύλου οπότε θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα; Πέραν του προφανούς παραλογισμού από οικονομικής πλευράς, επεσήμανε ότι εδώ υπάρχει κι ένας κίνδυνος: να χρηματοδοτήσει ξένο κράτος μέσω του μηχανισμού αυτού την παρουσία παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Έχοντας δει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τον κίνδυνο αυτό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook