Χανιά | Τον Δήμο Κανδάνου Σελίνου επισκέφθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης – «Αναγκαία η αύξηση χρηματοδότησης για έργα στο Σέλινο»

Την έδρα του δήμου Καντάνου-Σελίνου επισκέφθηκε την Τετάρτη ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην Παλαιόχωρα όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Αντώνη Περράκη, αντιδημάρχους και τη γενική γραμματέα. Ο επικεφαλής της παράταξης η «Κρήτη Μπροστά» ενημερώθηκε για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του Σελίνου, μιας περιοχής με σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και εξίσου σημαντικές προκλήσεις για μια ισόρροπη ανάπτυξη που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των αναπτυξιακών προσπαθειών.

Ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου και τα στελέχη της δημοτικής ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Μαρκογιαννάκη για τα προβλήματα της περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν σε ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της περιοχής και ειδικότερα σε ζητήματα υποδομών. Κυρίαρχο θέμα ήταν η βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου και η διάνοιξη νέων δρόμων – όπως αυτός που θα ενώνει Παλαιόχωρα με Ελαφονήσι – που θα διευκολύνουν τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους αλλά και θα αυξήσουν την τουριστική επισκεψιμότητα της περιοχής.

Ο κ. Περράκης επεσήμανε ακόμη στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη τις δυσκολίες που προκύπτουν από την υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις τεχνικές υπηρεσίες. Σημείωσε ακόμη την επιτυχία της ένταξης έργων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά και της αποκατάστασης του δημοτικού κτιρίου στην Παλαιόχωρα στο πρόγραμμα «Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης από την πλευρά του αναγνώρισε ότι το Σέλινο δικαιούται μεγαλύτερη και σημαντικότερη ενίσχυση τόσο από την κεντρική κυβέρνηση όσο και από την Περιφέρεια. «Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στην περιοχή και από τη στιγμή που ο Δήμος έχει προχωρήσει στην ωρίμανση μελετών η Περιφέρεια οφείλει να βοηθήσει με αύξηση της χρηματοδότησης», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Η Κρήτη Μπροστά».

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η αναπτυξιακή προσπάθεια στο Σέλινο θα πρέπει να ενταθεί, χωρίς όμως να επιβαρύνεται το περιβάλλον και να υποβαθμίζονται τα στοιχεία του παραδοσιακού πολιτισμού του. «Χωρίς σεβασμό στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον κανένα σχέδιο ανάπτυξης δεν είναι βιώσιμο, κανένα όφελος δεν είναι απαλλαγμένο από βάρη» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης πρόσθεσε ότι θα θέσει υπ’ όψιν του Περιφερειακού Συμβουλίου τα συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου Καντάνου – Σελίνου».

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ