Στα Σφακιά ο Άδωνις Γεωργιάδης – Εγκαινίασε το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας | Photos

στα-σφακιά-ο-άδωνις-γεωργιάδης-εγκαι-2431557

Το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας Σφακίων εγκαινίασε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις αίθουσες του Κέντρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας κόστισε 142.000 ευρώ “για να φτιάξουμε τη στέγη, η οποία παρουσίαζε αστοχίες, να αλλάξουμε τα καλοριφέρ, τα φώτα και να βελτιώσουμε λίγο τον κλιματισμό” και συνέχισε:

“Ήταν καινούριο αυτό το Κέντρο Υγείας και ήταν από εκείνα που δεν χρειάζονταν ολοκληρωτική ανακατασκευή. Φτιάξαμε και το στέγαστρο. Δεν υπάρχει κάποια ψευδοροφή. Είναι κατασκευασμένο με πάνελ, μια πολύ ωραία κατασκευή. Το Κέντρο Υγείας έχει γίνει ξανά πλήρως λειτουργικό”.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για τη δωρεά καινούργιου ασθενοφόρου ενώ δήλωσε θετικός στο αίτημα για επέκταση του Κέντρου Υγείας με έναν επιπλέον όροφο.

Μίλησε επίσης για “εξαιρετική συνεργασία του” με τον δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό απευθυνόμενος στον οποίο, είπε ότι “αναμένω, μόλις έχουμε τη μελέτη, να υποβληθεί το αίτημα για να φτιάξουμε και τον πάνω όροφο».

Σε ερώτηση του zarpanews.gr για τις ελλείψεις προσωπικού τόσο εδώ όσο και στα άλλα Κέντρα Υγείας, απάντησε: «Έχουμε κάνει πρόοδο. Κάναμε το Κέντρο Υγείας άγονο Α΄ και θεσπίσαμε κίνητρα. Πάμε πολύ καλύτερα από ό,τι ήμασταν πριν από δύο χρόνια και θα πάμε ακόμα καλύτερα. Δεν είναι παντού τόσο μεγάλες οι ελλείψεις. Είμαστε κάπως καλύτερα».

Ο δημαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός δήλωσε ότι  επιδιώκουμε πάντα την αναβάθμιση των υποδομών μας. Και κυρίως στα θέματα υγείας, παιδείας, ζητήματα τα οποία δεν έχουν κομματική ταυτότητα”.

Χαρακτήρισε “πολύ σημαντικό” την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας σε άγονο Α΄ “καθώς δόθηκαν κίνητρα για να επανδρωθεί με προσωπικό” και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξαγγελία, ότι “θα γίνει περαιτέρω αναβάθμισή του με την προσθήκη ενός ακόμη ορόφου. Διότι, οι ανάγκες των Σφακίων το απαιτούν και το ζητούν.

Θα ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη μελέτη. Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται γι’ αυτό, προκειμένου να προχωρήσουμε στην επέκταση του κτηρίου.

Φυσικά, θα παραμένει πάντα ζητούμενο η επαρκής στελέχωσή του όσον αφορά το προσωπικό. Οπότε, θα έχουμε πάντα αγαστή συνεργασία, για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την κοινωνία των Σφακίων.

Θέλω, επίσης, να πω και από αυτό το βήμα ότι στηρίζουμε τις αγωνίες των νοσοκομείων, όπως και του Νοσοκομείου Χανίων, για την επάνδρωσή τους με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας στον τόπο μας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook