Χανιά | Το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου συμμετέχει στην παράσταση «Εφηβεία στην Κρήτη» του ΔΗΠΕΘΕ | Photos

χανιά-το-επαλ-ακρωτηρίου-συμμετέχει-σ-1449422

Φέτος το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου είχε την χαρά να συμμετάσχει στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης «Εφηβεία στην Κρήτη – Η έννοια της ταυτότητας στην εφηβεία, σε συνάρτηση με την εντοπιότητα – Cretan identity revisited – Έλα να μιλήσουμε για την ταυτότητά σου, την εμπειρία σου, την καθημερινότητά σου», που σχεδίασε, οργάνωσε και επιμελήθηκε η Μυρτώ Λάβδα εκπαιδευτικός της τέχνης.

Οι συνεργάτιδες του ΔΗΠΕΘΕΚ Φανή Γεωργακάκη, ηθοποιός και σκηνοθέτης και η Έλενα Σταυροπούλου, χορεύτρια και χορογράφος, ερχόταν στο ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου για ένα τρίωρο την εβδομάδα. Δημιούργησαν ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, εμψύχωσαν τα παιδιά και τα προέτρεψαν να εκφράσουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι έφηβος στην Κρήτη.

Δούλεψαν μαζί τους με ένα μοναδικό τρόπο και έστησαν μια παράσταση που βγήκε από τα ίδια τα παιδιά, εκφράζοντας τις δικές τους ανησυχίες, αξιοποιώντας και προβάλλοντας τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

Οι δυο συνεργάτιδες του ΔΗΠΕΘΕ με την εμπειρία τους και την ευρηματικότητά τους πλάθανε σιγά σιγά τα διάφορα μέρη του έργου.

Τα παιδιά έγιναν ομάδα, δούλεψαν σκληρά και το χαιρόντουσαν κάθε φορά. Και όταν ήρθε η ώρα της παράστασης, με την βοήθεια όλων των συντελεστών του ΔΗΠΕΘΕΚ, τα μαγικά κουστούμια που σχεδίασε η ενδυματολόγος Πηνελόπη Μπάμπου και τον εντυπωσιακό φωτισμό του Στέλιου Παπαδάκη, η προσπάθειά τους μεταμορφώθηκε στη σκηνή και μας χάρισαν μια παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη.

«Μυρτώ, Φανή, Έλενα και όλους τους συντελεστές μαζί με την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, θερμά θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε γιατί δώσατε την ευκαιρία στους μαθητές μας να έχουν αυτήν την εμπειρία και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος το υπέροχο έργο που κάνετε. Ευχή μας είναι να συνεχιστεί και του χρόνου το πρόγραμμα, και να το επαναλάβουμε πάλι στο σχολείο μας» αναφέρει το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook