Χανιά | Τι συμβαίνει με τις εργασίες στον λιμενοβραχίονα – Πότε θα ολοκληρωθούν | Photos

χανιά-τι-συμβαίνει-με-τις-εργασίες-στο-1216572

Την εκτίμηση ότι οι εργασίες ανάπλασης στον λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμένα Χανίων θα ξαναρχίσουν την επόμενη εβδομάδα και θα έχουν ολοκληρωθεί σε έναν περίπου μήνα από την επανέναρξή τους, έκανε στο zarpanews.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλης Κοτσιφάκης.

Ήδη έχει προχωρήσει η ανάπλαση τμήματος του κυματοθραύστη, πλησίον του προμαχώνα Αγίου Νικολάου του Μώλου (ή αλλιώς Φορτέτζας), ωστόσο οι εργασίες έχουν σταματήσει, καθώς τα συνεργεία περιμένουν να έρθουν πέτρες με τις οποίες θα στρωθεί ο χώρος γύρω από τον προμαχώνα. Οι πέτρες έχουν παραγγελθεί, ενώ έχουν ήδη απομακρυνθεί μπάζα και σκουπίδια που υπήρχαν στο σημείο.

Η παρέμβαση είναι εμφανής στο πάνω διάζωμα του κυματοθραύστη, που απέκτησε φρέσκο χρώμα και λείες επιφάνειες για ευκολότερο περπάτημα. Θα υπάρξει παρέμβαση και στο κάτω διάζωμα, σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη.

Το μόνο δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι το τμήμα του κυματοθραύστη από την αρχή του δίπλα στο Νεώριο του Μόρο και μέχρι τα σκαλιά που βρίσκονται περίπου 100 μέτρα στο βάθος του λιμενοβραχίονα, δεν περιλαμβάνεται στο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα. Αναμένεται να αποκατασταθεί αργότερα, μαζί με σύσσωμη την πλακόστρωση του Ενετικού Λιμανιού, με τη σχετική μελέτη για το έργο αυτό να περιμένει έγκριση από την Αρχαιολογία.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:
Οι ανακαινισμένες επιφάνειες είναι πιο φωτεινές. Πάνω, το τμήμα όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις και στην πρώτη φωτογραφία κάτω, η αρχή του λιμενοβραχίονα που δεν συμπεριλαμβάνεται στο έργο.
Ο χώρος δίπλα στη Φορτέτζα έχει καθαριστεί:Προς το παρόν, στο σημείο παραμένουν υλικά που χρησιμποιούνται για τις εργασίες:Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρέπει να αποκατασταθεί και το κάτω διάζωμα, για την ώρα όμως οι εργασίες δεν έχουν φτάσει σε αυτό:
zarpanews.gr – Λεωνίδας Φιλικόζης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook