Χανιά | Τι δείχνει για τον τουρισμό η συγγνώμη της TUI – Πώς λύθηκε το θέμα των προκαταβολών

χανιά-τι-δείχνει-για-τον-τουρισμό-η-συ-1047341

Ενθαρρυντική χαρακτήρισε την δήλωση του CEO της TUI, με την οποία ζητούσε συγγνώμη για την παρακράτηση των προκαταβολών για την περσινή σεζόν (δείτε ΕΔΩ), ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης. Ο κ. Γιαννούλης τόνισε πως αυτή η δήλωση δείχνει ότι η εταιρία θέλει να συνεχίσει τη λειτουργία της, πράγμα που αναμένεται να έχει θετική επίδραση στον τουριστικό κλάδο:

«Η δήλωση αυτή δείχνει ότι οι άνθρωποι θέλουν να το παλέψουν. Όταν είχε γίνει αυτό στο οποίο αναφέρεται η επιστολή, ήταν πλήγμα, πήγαν πίσω πολλές πληρωμές, αλλά τώρα το ζήτημα έχει βρει την επίλυσή του. Είναι σημαντικό ότι η εταιρία πήρε τη χρηματοδότηση και δείχνει διατεθειμένη να παραμείνει ψηλά στις επάλξεις. Αν η TUI σταματούσε να λειτουργεί, δεν θα ήταν εύκολο να αναπληρωθεί, άλλωστε πρόκειται για τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της Ευρώπης, αν όχι όλου του κόσμου«.

Το ζήτημα των προκαταβολών λύθηκε, με την TUI να κάνει συμφωνίες με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, καταβάλλοντας τα χρήματα – στις περισσότερες περιπτώσεις σε τρεις δόσεις – από τον περασμένο Οκτώβριο, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

Όσο για τις προσδοκίες για την επόμενη τουριστική σεζόν, ο κ. Γιαννούλης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, επισημαίνοντας πάντως ότι είναι νωρίς για τις όποιες ασφαλείς εκτιμήσεις:

«Κρατήσεις προς το παρόν δεν υπάρχουν. Στην Αγγλία και τη Γερμανία βλέπουμε το τρίτο κύμα κορονοϊού και πολλά θα εξαρτηθούν από το πως θα πάνε οι εμβολιασμοί. Θετικό όμως είναι το γεγονός ότι οι τουριστικοί οργανισμοί έχουν διαθέσει το 80% του δυναμικού τους για την επόμενη σεζόν, αλλά και το ότι έρευνες στην Ευρώπη δείχνουν, πως όταν ανοίξει η αγορά, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τι δείχνει για τον τουρισμό η συγγνώμη της TUI – Πώς λύθηκε το θέμα των προκαταβολών

  1. Αντε να μας ξαναρθουνε οι ξανθές γυναικάρες από τον βορά γιατί πηξαμε εδώ με τις ντόπιες και τις γριές στις παραλίες…
    Κάθε μέρα φασολάδα δεν αντέχεται πλέον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook