Χανιά | Τι απαντά το Λιμενικό Ταμείο για το Υδατοδρόμιο που τελικά δεν θα γίνει στη Σούδα

χανιά-τι-απαντά-το-λιμενικό-ταμείο-για-352806

Στα πρόσφατα δημοσιεύματα για το θέμα της απόρριψης χορήγησης άδειας λειτουργίας Υδατοδρομίου Σούδας αποφάσισε να απαντήσει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.

Στο νησί, όπου σχεδιάζονται επενδύσεις όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι και η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, το ενδιαφέρον για ίδρυση υδατοδρομίων είναι υψηλό.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αδειοδότησης υδατοδρομίου στη Σούδα Χανίων απορρίφθηκε “λόγω των αυξημένων πιθανοτήτων δημιουργίας επισφαλών καταστάσεων από τη δρομολόγηση υδροπλάνων, με συνέπεια τη δυσχέρεια της εναέριας κυκλοφορίας των ενόπλων δυνάμεων της περιοχής” όπως αναφέρει ο κ. Καραμανλής.

Στη Σούδα είναι εγκατεστημένες η αμερικανική Αεροπορική Βάση, η Νατοϊκή Ναυτική Βάση που χρησιμοποιείται από τον έκτο στόλο, το Πεδίο Βολής και η 115η Μοίρα Καταδρομών.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

«1.Το Φεβρουάριο του 2015 το Λιμενικό Ταμείο Χανίων είχε υποβάλει αίτηση για χορήγηση αδείας Υδατοδρομίου Σούδας βάσει του Ν.4146/2013 και κατέθεσε σχετικό φάκελο.

2.Τον Ιούνιο του 2015 η Δ/νση Επιβατικών μεταφορών του αρμόδιου Υπουργείου ΟΙΚ.ΥΠ.Ν.Τ. απέρριψε την αίτηση αυτή, κατόπιν της αρνητικής γνωμοδότησης του Γ.Ε.Α. για λόγους εναέριας κυκλοφορίας στην εκεί περιοχή.

Έκτοτε δεν έχει υποβληθεί καμιά άλλη αίτηση για χορήγησης αδείας Υδατοδρομίου στον Νομό Χανίων.

Από τον Ιανουάριο του 2020 ισχύει ο νόμος 4663/2020 που απλοποιεί την διαδικασία και το θέμα θα επανεξεταστεί στην Λιμενική Επιτροπή ΛΤΝΧ, βάσει των νέων δεδομένων και του αναπτυξιακού σχεδίου του Νόμου.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook