Χανιά | Θλιβερές εικόνες από το φρούριο Ιντζεδίν που έχει αφεθεί να «ρημάξει» | Photos

χανιά-θλιβερές-εικόνες-από-το-φρούριο-930259

Θλίψη μόνο προκαλεί η εικόνα του φρουρίου Ιτζεδίν, το οποίοι αναξιοποίητο αρχίζει να καταρρέει.

Οι φωτογραφίες της Ειρήνης Καλαϊτζάκη φέρνουν στο προσκήνιο το χρόνιο αίτημα του ΚΚΕ στα Χανιά περί αποκατάστασης του ιστορικού χώρου του Φρουρίου Ιντζεδίν καθώς και του ιστορικού αρχείου.

Η ίδια αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Αποκαρδιωτική η σημερινή εικόνα εντός και εκτός του φρουρίου Ιτζεδίν (Εγκληματικές Φυλακές Καλαμίου) μετά και τις πρόσφατες καταρρεύσεις.

Ο εξωτερικός τοίχος της φυλακής κατέρρευσε σε ένα σημείο του κοντά στην είσοδο με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να είναι μεγάλος για κάποιον «περίεργο» που θα επιχειρήσει να εισέρθει στο εσωτερικό του.Κομμάτι τοίχου της βόρειας πλευράς κρέμεται κυριολεκτικά στον αέρα και τμήμα της εσωτερικής περίφραξης κατέρρευσε.

Η κρήνη στην είσοδο του μνημείου (όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία) «κακοποιείται» από τα δείγματα του πολιτισμού των νεοελλήνων.

Κυρία Μενδώνη, στην επικείμενη επίσκεψή σας στα Χανιά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ένα πέρασμα από εκεί. Με χαρά θα σας ξεναγήσουμε και θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!

ΜΕΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…. όπως τον εννοούμε…»

Οι φυλακές του Ιντζεδίν που βρίσκονται στο Καλάμι του Αποκόρωνα στο Νομό Χανίων, χτίστηκαν από τους Τούρκους στις αρχές του 18ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκαν σαν μπουντρούμια για βαρυποινίτες ποινικούς κρατούμενους, χωρίς να λείπουν και οι πολιτικοί, ιδιαίτερα στις δυο τελευταίες δεκαετίες της πρώτης αυτής περιόδου λειτουργίας τους. Κατά τη γερμανική κατοχή εγκαταλείφθηκαν και ξανάνοιξαν με την απελευθέρωση για να δεχτούν αποκλειστικά σχεδόν πολιτικούς κρατούμενους, στην πλειοψηφία τους κομμουνιστές. Μέχρι το 1964 βασανίστηκαν στο Ιτζεδίν περίπου 400 κομμουνιστές και αντιστασιακοί.zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook