Χανιά | Θετικά σχόλια για τον «Κλεισθένη» από τον Γρηγόρη Αρχοντάκη

χανιά-θετικά-σχόλια-για-τον-κλεισθέν-827282

Αναφορές στην αυτοδιοικητική του ομάδα που όπως σημείωσε, κατά την άποψη του, θα αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τον δήμο Χανίων, αλλά και θετικά σχόλια για τον νέο νόμο του «Κλεισθένη», περιελάμβανε μεταξύ άλλων, η σημερινή συνέντευξη τύπου του επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά Επόμενη Μέρα», και υποψηφίου Δημάρχου Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη.

Ο κ. Αρχοντάκης είπε πως με τα πρόσωπα που έχουν μέχρι σήμερα ανακοινωθεί, αλλά και τα υπόλοιπα που θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα, διαμορφώνεται και οριστικοποιείται το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Είπε πως οι επισκέψεις του ίδιου και των μελών σε φορείς και υπηρεσίες θα συνεχιστούν, με έμφαση και στην περιφέρεια του δήμου για την οποία είπε πως έχει παραμεληθεί πάρα πολύ ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης και συγκεντρωτικής λειτουργίας του Καλλικράτη.

Ο κ. Αρχοντάκης αναφέρθηκε επίσης στο νόμο Κλεισθένη για τον οποίο σημείωσε πως πέρα από τα αρνητικά του έχει και πολλά θετικά στοιχεία, επισημαίνοντας πως προωθεί τις συνεργασίες, ενώ κάνει και τις μειοψηφίες να είναι πιο υπεύθυνες όταν ψηφίζουν ή καταψηφίζουν θέματα που έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος ανέφερε για το νέο νόμο πως δίνει την δυνατότητα πραγματικής αυτοδιοίκησης σε θέματα καθημερινότητας από τα εκλεγμένα όργανα των κοινοτήτων.

Σε ότι αφορά τον συνδυασμό του ο κ. Αρχοντάκης είπε πως σε αυτή τη φάση δεν θα εμπλακεί ούτε θα συμμετάσχει στην κατάρτιση ψηφοδελτίων στις κοινότητες αναμένοντας να προκύψουν δυνατά αμιγώς  αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία θα τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής.

Τέλος σημείωσε πως στόχος του ίδιου όλο το προηγούμενο διάστημα με τια κατά καιρούς παρεμβάσεις του ήταν να γίνεται η όποια συζήτηση στο δήμο για την πολιτική και όχι την παραπολιτική.

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Θετικά σχόλια για τον «Κλεισθένη» από τον Γρηγόρη Αρχοντάκη

  1. Προηγειται η ανακοινωση των ονοματων των υποψηφιων κ μετα το προγραμμα?Πρωτότυπο….χαχαχα….τα ονοματα είναι το δελεαρ για τον ψηφοφορο-λαουτζικο?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook