Χανιά | Θα δουν τον κομήτη με τα τηλεσκόπια – Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης από τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης

χανιά-θα-δουν-τον-κομήτη-με-τα-τηλεσκό-1617218

Εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Φίλων Αστρονομίας Κρήτης στα Χανιά, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6 και μισή το απόγευμα στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν με τηλεσκόπιο τον κομήτη C2022 e3.

Ομιλητής θα είναι ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Αστεροσκοπείου του Σκίνακα, ο καθηγητής αστροφυσικής Βασίλης Χαρμανδάρης. Η είσοδος είναι δωρεάν.

«Το είδα με τα μάτια μου! Δεν είναι αυτό που νομίζεις !

Όταν κοιτάμε με τα μάτια μας τα αστέρια, δηλαδή τους άλλους ήλιους που υπάρχουν στο Σύμπαν, τα βλέπουμε να τρεμοπαίζουν!

Αναβοσβήνουν οι ήλιοι; Χμ…

Οι ήλιοι αυτοί είναι τόσο πολύ μακριά που φτάνει την Γη, μια ακτίνα φωτός! Όταν μπαίνει στην ατμόσφαιρα της Γης και λόγω των διαφορετικών θερμοκρασιών που έχει η ατμόσφαιρα σε διαφορετικά ύψη, η ακτίνα αυτή υφίσταται διάθλαση, δηλαδή δεν έρχεται «καθαρή»!

Κάποιοι άνθρωποι το σκέφτηκαν αυτό και θέλησαν να δουν καθαρά τα αστέρια και το σύμπαν. Και τι έκαναν; Έβγαλαν έξω από την ατμόσφαιρα, σε τροχιά γύρω από την Γη, τηλεσκόπια για να βλέπουν καθαρά τα αστέρια και το Σύμπαν!

Σχετικά με αυτά τα τηλεσκόπια και το ποια είναι η καθαρή εικόνα του Σύμπαντος, θα μιλήσει στα Χανιά, την Κυριακή 29/1, στις 18:30, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης(παλιό τελωνείο-δίπλα στα Νεώρια), ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροφυσικής και Αστεροσκοπείου του Σκίνακα,ο καθηγητής αστροφυσικής κ.Χαρμανδάρης και είστε όλοι ευπρόσδεκτη. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Μετά την ομιλία και καιρού επιτρέποντος, θα προσπαθήσουμε να δούμε τον κομήτη C2022 e3, που περνάει κοντά από τον πολικό αστέρα αυτές τις μέρες, με τα τηλεσκόπια των μελών του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης!

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Υγ. Παράλληλα θα δοθούν τα αστροημερολόγια του Συλλόγου και ένα κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook