Χανιά | Τα παιδιά «μπήκαν» στο ρόλο των ανθρώπων με τα «λευκά μπαστούνια» | Photos

χανιά-τα-παιδιά-μπήκαν-στο-ρόλο-των-938852

Δράσεις ευαισθητοποίησης στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργίας Νέας Χώρας και στο Κέντρο Παιδικής Δημιουργία Λενταριανών, του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων, πραγματοποίησε, στις 15 Οκτωβρίου, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας του «Λευκού Μπαστουνιού», η ομάδα του «Διαβάζω για τους Άλλους» στα Χανιά.

Με αφορμή λοιπόν αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας, που έχει ως στόχο την κατανόηση της χρήσης του ως σύμβολο ανεξαρτησίας και αυτονομίας των ατόμων με ολική ή μερική απώλεια όρασης, τα παιδιά ενημερώθηκαν από τα μέλη του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού Δικτύου, για το πόσο σημαντικό είναι να εκπαιδευτεί ένα άτομο με απώλεια όρασης, ώστε να κινείται μόνο του και να είναι ανεξάρτητο στην καθημερινότητά του.

Έμαθαν επίσης πόσο σημαντικό είναι να γίνουν οι πόλεις μας προσβάσιμες για όλους, καθώς και με ποιον τρόπο μπορούμε να συνοδεύσουμε έναν τυφλό άνθρωπο.

Στη συνέχεια τα παιδιά «μπαίνοντας» στο ρόλο του τυφλού με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού αλλά και του συνοδού περιηγήθηκαν στους χώρους των κέντρων.

Το «Διαβάζω για τους Άλλους» θα είναι με τις δράσεις του πάντα κοντά στα παιδιά. Τα παιδιά είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, για μια κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook