Χανιά | Σύσταση τοπικής Επιτροπής για τον “Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821”

Την Παρασκευή 5/2/2021 συνεδρίασε, υπό την προεδρία της κας Μαλανδράκη- Κρασουδάκη Σοφίας, η Επιτροπή για τον «Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821» στην Π.Ε. Χανίων, η οποία συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 14642/21-01-2021 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κου Νικολάου Καλογερή.

Η Επιτροπή αποτελείται από τις/τους:

1. Μαλανδράκη- Κρασουδάκη Σοφία, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο στον Τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ως Πρόεδρο

2. Δρ Αμπελά Ιωάννη – Παναγιώτη, φιλόλογο

3. Ανδρεάδου Χαρά, ιστορικό, εκπαιδευτικό, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης

4. Ζομπανάκη Αικατερίνη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Χανίων

5. Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη Πόπη, Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης (με αναπληρώτρια την Γιαννουσοπούλου Μαρία, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ίδιας Δ/νσης)

6. Κουκουράκη Γεώργιο, επιστημονικό συνεργάτη Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

7. Δρ Λοχαΐτη Ρόδη, Εκπαιδευτικός, Μάστερ Νεότερης Ιστορίας

8. Νικολακάκη Δημήτριο, Γεν. Γραμματέα Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων

9. Δρ Νικολακάκη Νεκτάριο, ιστορικό-τουρκολόγο

10. Ουγγρίνη Κωνσταντίνο, καθηγητή Αρχιτεκτονικής Πολυτεχνείου Κρήτης

11. Παπαβασιλείου Αιμιλία, πολ. μηχανικό – σκηνοθέτη

12. Δρ Πρώιμο Κωνσταντίνο, καθηγητή πανεπιστημίου, Αισθητική, ιστορία της
Τέχνης

13. Τζανάκη Εμμανουήλ, Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης (με αναπληρώτρια την Μαρματάκη Αρετή, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ίδιας Δ/νσης)

14. Δρ Φουρναράκη Κωνσταντίνο, Προϊστάμενο Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Βασικός σκοπός της Επιτροπής είναι ο σχεδιασμός, ο συντονισμός και η ρύθμιση λεπτομερειών και ειδικότερων θεμάτων αναγκαίων για την υλοποίηση των σχετικών εκδηλώσεων. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή θα υλοποιήσει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς της Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια) και του Πολιτισμού για την καλύτερη ανάδειξη, διάχυση και ψηφιακή αποτύπωση των εκδηλώσεων και των δράσεων που θα λάβουν χώρα κατά το έτος 2021 με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων.

Ήδη, έχει προγραμματιστεί ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού από όλους τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 13.30, στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ώστε να ενημερωθούν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της πανδημίας, η Επιτροπή κρίνει ότι η συγκεκριμένη επέτειος αποτελεί σημαντική ευκαιρία εθνικής ανάτασης και αναστοχασμού, προκειμένου ως Έλληνες και ως Χανιώτες να αντλήσουμε εκείνες τις δυνάμεις που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε με αισιοδοξία και πίστη για το μέλλον του τόπου μας.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής – Ο Γραμματέας της Επιτροπής

Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη Δημήτριος Νικολακάκης

Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος
Παιδείας, Πολιτισμού & Υγείας Π.Ε. Χανίων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ