Χανιά | Συνεργασία Κύπρου – Κρήτης για τη διάδοση της Κρητικής Διατροφής – Εκδήλωση στο ΜΑΙΧ | Photos

χανιά-συνεργασία-κύπρου-κρήτης-για-930588

Διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία η “1η Γιορτή Παραδοσιακής Μεσογειακής Κρητικής Διατροφής Κύπρου – Κρήτης” την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Δήμου Δερύνειας στο πλαίσιο κοινών δράσεων ΜΑΙΧ – Υπ. Γεωργίας, Αγροτ. Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου με σκοπό την προβολή της Κρητικής Διατροφής η οποία αποτελεί τη βάση της Μεσογειακής Δίαιτας, μια σύμπραξη της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανιών (ΜΑΙΧ) σε

συνεργασία με το Δήμο Δερύνειας.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν και μαγείρέψαν ο Chef του ΜΑΙΧ Κος. Γιάννης Αποστολάκης και η Sous Chef Κα. Γιώτα Τσουνάπη μαζί με Chef από την Κύπρο και προσέφεραν φαγητό στους παρευρισκόμενους από την Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής αφουγκραζόμενοι την ιστορική σχέση των δύο μεγάλων νησιών μέσα από τη μνήμη της γεύσης, μέσα από κοινές γαστρονομικές αναφορές και αντιθέσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους αιρετοί Κυπραίοι εκπρόσωποι όπως ο κος Στέφανος Στεφάνου (Βουλευτής/Πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κος Γιώργος Γεωργίου (Ευρωβουλευτής), κος Νίκος Κέττηρος (Βουλευτής), κος Άνδρος Καραγιάννης (Δήμαρχος Δερύνειας), κος Σπανάκης Ι. (Λειτουργός Γεωργίας, εκ μέρους του Υπουργού) κος Πανίκος Χάμπας (Γενικός Γραμματέας ΕΚΑ/Πρώην Βουλευτής).

Καλλιτέχνες παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής μαζί με τοπικά χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στην εκδήλωση η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook