Χανιά | Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό! Κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο | Photos

χανιά-συνεχίζουν-τον-αγώνα-τους-οι-εργ-1064625

Κινητοποίηση έξω στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πραγματοποίησαν το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Επισιτισμού νομού Χανίων.

Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «η κατάσταση που βιώνουν ήδη οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό -Τουρισμό αποδεικνύει ότι για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι θα πληρώσουν τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Χανιά, όπως και σε όλη την χώρα. Η Κυβέρνηση επιμένει να αφήνει χωρίς δικαίωμα επαναπροσληψης χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν εποχικά στον Επισιτισμό. Αντίστοιχα καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους να ζήσουν με ψίχουλα. Αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής  είναι η λιποθυμία από την πείνα παιδιού άνεργης συναδέλφισας στην Ρόδο»

Αιτήματα τους:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ..

  • Συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 7 μ.μ. στο Εργατικό κέντρο Χανίων

Επίσης το Δ.Σ του Σωματείου Επισιτισμού οργανώνει  σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας την Τρίτη 30/6 στις 7 μ.μ. ώστε να συζητήσουμε τις επόμενες δράσεις μας. Στόχος της σύσκεψης είναι να γίνει πράξη το σύνθημα : «κάνεις μόνος του στην κρίση», να οργανωθεί επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανωθεί η παρέμβαση απέναντι στην εργοδοσία ,την τοπική Διοίκηση και την κυβέρνηση ώστε να προστατευτούν οι άνεργοι και οι εποχιακά εργαζόμενοι.  Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς που απευθύνονται σε εργαζόμενους που απασχολούνται εποχικά να συμμετέχουν στην σύσκεψη, να συμπορευτούμε στους αγώνες

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook