Χανιά | Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου των Χανίων – Στον αέρα 350 συμβασιούχοι

χανιά-συνεχίζουν-τον-αγώνα-οι-εργαζόμ-1114433

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς είναι στον «αέρα» εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοϊού, το σύνολο των συμβασιούχων στο ίδρυμα.

Πρόκειται για 350 εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο νοσοκομείο Χανίων,  οι οποίοι πάντως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου των Χανίων πραγματοποίησε στο Εργατικό Κέντρο συνάντηση με τους συμβασιούχους του ιδρύματος, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων:

-Την παραμονή όλων των εργαζομένων οι οποίοι καλύπτον πάγιε και διαρκείς ανάγκες σε νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου των Χανίων

-Άμεση ανανέωση όλων των επικουρικών υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων

-Μόνιμες προσλήψεις όλων των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων

-Αύξηση προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας

Έν τω μεταξύ, ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Χανίων, με αφορμή τις αποχωρήσεις προσωπικού από το Νοσοκομείο Χανίων:

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και εν εξελίξει της υγειονομικής κρίσης, έχουν αρχίσει οι  αποχωρήσεις υπάλληλων όλων των ειδικοτήτων, λόγω του ότι λήγουν οι συμβάσεις τους.

Επίσης μεγάλη μερίδα του προσωπικού του (άνω των 350 ατόμων), αποτελείται από υπαλλήλους ελαστικών σχέσεων εργασίας, λόγω μη πρόσληψης μονίμων υπαλλήλων και τον αυξημένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων. Αυτό συμβαίνει  σε όλες τις ειδικότητες.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και στηρίζει όλες τους τις κινητοποιήσεις.

Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων εργαζομένων στο ΓΝΧ, ανεξαρτήτου σχέση εργασίας.

Το ΕΣΥ δεν αντέχει την παραμικρή απώλεια προσωπικού!

Καμία απόλυση στα Δημόσια Νοσοκομεία!

Μας είναι όλοι απαραίτητοι! Κανείς δεν περισσεύει!»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook