Χανιά | Συμμετοχή σε ενδιαφέρον πρόγραμμα Erasmus για το ΓΕΛ Βάμου

χανιά-συμμετοχή-σε-ενδιαφέρον-πρόγρα-943491

Άλλη μια σχολική χρονιά συνεχίζεται δημιουργικά για το ΓΕΛ Βάμου, mε την συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ και συγκεκριμένα στο σχέδιο που έχει στόχο την υγιή επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην αειφορία.

Στο πρόγραμμα αυτό θα λάβουν μέρος σχολεία από 6 χώρες και φέρει τον τίτλο: Young Entrepreneurs Sustaining the Earth. Τα έξι σχολεία είναι η Ogres Tehnikums (OT) από τη Λετονία είναι ο συντονιστής. Οι εταίροι είναι το Ekonomska škola Požega (Κροατία), το Γενικό Λύκειο Βάμου (Ελλάδα), το Λύκειο Teoreticum Henri Coanda (Ρουμανία), το Ι.Ι.Σ.Σ. Carlo Maria Carafa Mazzarino (Ιταλία) και το Samsun Anadolu Lisesi (Τουρκία).

Τέσσερα από τα συμμετέχοντα σχολεία λειτουργούν ως γενικά δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ δύο ανήκουν στην κατηγορία του ιδρύματος επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται στη στοχοθεσία του προγράμματος: είναι ένα καινοτόμο και πολύπλευρο έργο στο οποίο στοχεύουμε απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητα, τις δυνατότητες και την καινοτόμο προσέγγιση των μαθητών. Η χρήση πειραμάτων, οι συμμετοχικές διαδικασίες και οι προσεγγίσεις που βασίζονται στους ίδιους τους μαθητές, στοχεύουν στη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ενθαρρύνοντας το δημιουργικό τους δυναμικό, και τους εμπνέει να αναλάβουν δράση προάγοντας την αειφορία.

Οι μεθοδολογίες που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι ο Κύκλος Kolb (Ο κύκλος Βιωματικής Εκμάθησης), Μεθοδολογία Waldorf γνωστή και ως εκπαίδευση Steiner, η οποία φιλοδοξεί να αναπτύξει πνευματικές, καλλιτεχνικές και πρακτικές δεξιότητες των μαθητών με ολοκληρωμένο και ολιστικό τρόπο. Η καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών αποτελεί κεντρικό θέμα.. Κύρια εργαλεία

επικοινωνίας για τους εταίρους θα είναι το Διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά μηνύματα, οι τηλεδιασκέψεις, η σελίδα έργων Facebook, το Skype κ.λ.π..

Όπως είναι εμφανές πρόκειται για ένα ενδιαφέρον, καινοτόμο αλλά και φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο ευελπιστούμε πως με τη συνδρομή όλης της σχολικής κοινότητας θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας υλοποιώντας δράσεις που τελικά στοχεύουν στο να εξοπλίσουν τους μαθητές με επιχειρηματικές γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που τους επιτρέπουν να

ενεργούν, ευκαιρίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών προκλήσεων και την οικοδόμηση πιο βιώσιμων κοινωνιών.

Το ταξίδι ξεκινάει με επίσκεψη στο σχολείο της Σαμψούντας, Samsun Anadolu Lisesi από τις 4 Νοεμβρίου-8 Νοεμβρίου 2019 και ακολουθεί η επίσκεψη των άλλων σχολείων στην πόλη μας περίπου στα τέλη Φεβρουαρίου 2020.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook