Χανιά | Συλλαλητήριο ενάντια στην ξενοδοχοποίηση του λόφου Καστέλι

Συλλαλητήριο ενάντια στην εμπορευματοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου στο Λόφο Καστέλι διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς των Χανίων την Πέμπτη στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές όμως έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα: «Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση, να δοθούν για τις ανάγκες φοιτητών και λαού τα κτήρια!»

Τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν: «Τα κτήρια ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το τουριστικό», « Φτώχεια ανεργία για το λαό, κέρδη επενδύσεις για το κεφάλαιο», «Εστίες και ανοιχτές σχολές αυτά έχουν ανάγκη οι φοιτητές» «Ο λαός απαιτεί το Καστέλλι να σωθεί».

Χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Κώστας Αποστόλου και τόνισε ότι: «Το τελευταίο διάστημα ο φοιτητικός σύλλογος έχει προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για το ζήτημα με τα κτήρια στον λόφο Καστέλι, αλλά και τα υπόλοιπα κτήρια που οι φοιτητές όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούσαν και αγωνίζονταν ώστε να προβληθούν τα αιτήματα που έχουν οι ίδιοι για την αξιοποίηση τους με βάση τις ανάγκες τους. Καλούμε κάθε φοιτητή που αγωνιά για το δικαίωμα του στην ανώτατη εκπαίδευση, τη μέριμνα και στην ύπαρξη των αναγκαίων κτηριακών υποδομών, να δυναμώσει τώρα τον αγώνα με προσανατολισμό απέναντι στους σχεδιασμούς κυβερνήσεων και επιχειρηματιών». Κλείνοντας ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για το επόμενο διάστημα.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν οι σύλλογοι φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, Οικότροφων Εστίας και ΕΛΜΕΠΑ Χανίων, καθώς και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΟΓΕ) Ν.ΧΑΝΙΩΝ.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ