Χανιά | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δικαστηρίων πραγματοποιούν σωματεία του νομού

χανιά-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στην-1299918

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δικαστηρίων αναμένεται να πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 27/10 και ώρα 12:00 σωματεία και σύλλογοι των Χανίων.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Το κύμα ακρίβειας και η φοροληστεία, αναγκάζουν τις λαϊκές οικογένειες να μετράνε ευρώ το ευρώ. Να υπολογίζουν και να αναγκάζονται να επιλέγουν κάθε μήνα εάν θα πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και εάν θα έχουν θέρμανση. Εάν θα βάλουν βενζίνη για τις μετακινήσεις τους ή θα κάνουν περικοπές σε είδη πρώτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα όμως με την επίθεση στο εισόδημά μας, εξαπολύεται και μια επίθεση στα Εργατικά Σωματεία και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας! Η κυβέρνηση και η εργοδοσία προσπαθούν να φιμώσουν την φωνή του λαού. Αξιοποιούν όλους τους αντεργατικούς και αντί-συνδικαλιστικούς νόμους που ψήφισαν η σημερινή κυβέρνηση, όπως και όλο το νομικό «οπλοστάσιο» που τους άφησαν «προίκα» οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η «βιομηχανία» διώξεων που έχει στηθεί και η προσπάθεια καταστολής των αντιδράσεων απέναντι σε αυτήν την πολιτική, η προσπάθεια φίμωσης των δίκαιων διεκδικήσεων μας για αξιοπρεπείς όρους εργασίας και διαβίωσης είναι πανελλαδική πρακτική. Περίτρανα παραδείγματα είναι η παραπομπή σε στημένα «διαδηλωτοδικεία» της προέδρου της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων διότι «δε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις».

Είναι οι εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστικών στελεχών, όπως στη «Μαλαματίνα», στην Ομοσπονδία Τύπου – Χάρτου και αλλού.

Διώξεις που στήθηκαν κατ’ εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, του οποίου πάνω από τα μισά άρθρα ψήφισε στη βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υποκρισία αυτοί που ψήφισαν από κοινού αυτόν τον «νόμο έκτρωμα» της καταπάτησης των δικαιωμάτων μας και της κατάργησης της σταθερής εργασίας, να μας παρουσιάζονται ως υπέρμαχοι των εργασιακών δικαιωμάτων.

Τέτοια παραδείγματα έχουμε και στα Χανιά:

Μηνύσεις και διώξεις από την εργοδοσία απέναντι στα Σωματεία εργαζομένων στον Επισιτισμό και στους Διανομείς όπου εκκρεμούν δίκες εις βάρος των προέδρων τους, όπως επίσης ενάντια στην καμαριέρα που διεκδίκησε μαζί με τις υπόλοιπες συναδέλφισσες της την εφαρμογή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εισαγγελική παραγγελία για διερεύνηση «τυχόν ποινικών ευθυνών» ενάντια στον πρόεδρο του σωματείου διανομέων. Το «αδίκημά» του ήταν ότι ενημέρωνε τους συναδέλφους τους για την υπουργική απόφαση απαγόρευσης της διανομής λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, την ίδια ώρα που οι εργοδότες σε αρκετά μαγαζιά συνέχιζαν την διανομή, με χιόνι και χαλάζι, βάζοντας κυριολεκτικά τις ζωές των συναδέλφων μας εργαζόμενων σε κίνδυνο.

Η πρόσφατη επιχείρηση τρομοκράτησης του γραμματέα του ΔΣ του παραρτήματος Χανίων του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών από την Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης και την «επιτροπή δεοντολογίας», λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης. Το «αδίκημά» του ότι «χάλασε την εικόνα του Ιδρύματος» με την δημοσίευση της ανακοίνωσης του Σωματείου, η οποία αφορούσε τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου.

Οι 8 διωκόμενοι φοιτητές του Πολυτεχνείου (που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτό της αρπαγής) και που αποσκοπούν στη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης αλλά και στον αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια.

Οι απαράδεκτες κλητεύσεις σε δίκη των 8 συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους στην διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη του 2020 στην πλατεία δημοτικής Αγοράς

Η απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου της E-food, από την ηλεκτρονική πλατφόρμα Wolt (στην οποία επίσης εργαζόταν), με πρόσχημα την χαμηλή βαθμολογία και κακή αξιολόγηση.

Οι επιθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, τους συγκεκριμένους συναδέλφους και συνδικαλιστές. Αφορούν το σύνολο του λαού μας: Θέλουν απομονωμένους και φοβισμένους τους εργαζόμενους και την νεολαία. Αποτελούν μια σαρωτική επίθεση σε κατακτημένες συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Προσπαθούν να παρουσιάσουν τη δράση των συνδικάτων ως περίπου εγκληματική ενέργεια. Αποκαλύπτουν το μίσος εργοδοτών, κυβερνήσεων και των εκπροσώπων τους, απέναντι στην οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

Η Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου μπορεί να αποτελέσει απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύσεις!

Η προετοιμασία και επιτυχία της απεργίας μπορούν να γίνουν απάντηση στην κρατική καταστολή που βιώνουν όσοι είναι σήμερα στον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού. Να βάλει στην άκρη όσους προτρέπουν τον λαό σε ηρεμία, τάξη και ασφάλεια, του ζητούν να αναμένει την επόμενη «προοδευτική» δήθεν κυβέρνηση, η οποία κάποια στιγμή, κάπου στο μέλλον, θα λύσει τα προβλήματα, αλλά όμως ταυτόχρονα ζητάνε υπουργούς κοινής αποδοχής με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαιτούμε:

Καμιά δίωξη συνδικαλιστών. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών.

Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/10 ΣΤΙΣ 12:00 M.M. ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ

-Σωματείο Οικοδόμων Ν. Χανίων

-Σωματείου Επισιτισμού Ν. Χανίων

-Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων

-Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων

-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook