Χανιά | Στην Παλαιόχωρα περίπου 200 μετανάστες μετά από εισροή υδάτων σε σκάφος – Αγνοείται μία γυναίκα | Photos

χανιά-στην-παλαιόχωρα-περίπου-200-μεταν-1287765

Ανοιχτά του λιμανιού της Παλαιόχωρας βρίσκεται δεξαμενόπλοιο το οποίο μεταφέρει μετανάστες, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται σε 150 – 200 και εντοπίστηκαν από το λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζας στη Μεσσηνία.

Το σκάφος με τους μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς υπήρχε εισροή υδάτων και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από σκάφος του Λιμενικού καθώς και ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελικά τους περισυνέλλεξε δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν κοντά, το οποίο όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του zarpanews.gr, βρίσκεται ανοικτά του λιμανιού της Παλαιόχωρας ενώ οι μετανάστες αναμένεται να φτάσουν στη στεριά με σκάφη

Ωστόσο κατά τη διαδικασία περισυλλογής μία γυναίκα έπεσε στη θάλασσα η οποία προς το παρόν αγνοείται. Βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από τα δύο ελικόπτερα και από παραπλέοντα πλοία, ενώ στο λιμάνι βρίσκονται η αστυνομία, το λιμενικό, το κέντρο υγείας και όλες οι αρχές σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του zarpanews.gr, ο Δήμος Χανίων είναι σε ετοιμότητα, καθώς μόλις ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των μεταναστών, θα αποφασιστεί και το πού θα μεταφερθούν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook