Χανιά | Στα Παλιά Ρούματα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Τι του ζήτησαν οι αγρότες | Photos+Video

χανιά-στα-παλιά-ρούματα-ο-υπουργός-αγρ-823129

Περιοδεία στην ενδοχώρα του νομού Χανίων και συγκεκριμένα στις πληγείσες περιοχές από τη θεομηνία, πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ο οποίος μετά την πρωινή σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων (δείτε ΕΔΩ) επισκέφθηκε τους οικισμούς που έχουν πληγεί επιπλέον σε ζωικό και αγροτικό κεφάλαιο.

Ο κ. Αραχωβίτης βρέθηκε στα Παλαιά Ρούματα του Δήμου Πλατανιά, όπου συνομίλησε με τους αγρότες του συνεταιρισμού και άκουσε τα προβλήματα που τους προκάλεσε η κακοκαιρία, ενώ από μεριάς του δεσμεύτηκε να γίνει το ανθρωπίνως δυνατό για να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που είχαν.

«Είμαστε δίπλα σας», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες του συνεταιρισμού:

Επιπλέον οι αγρότες παρέδωσαν αίτημα για έκτακτη οικονομική ενίσχυση που αναφέρει επιγραμματικά τα ζητούμενα:

  1. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση της τάξης των 50.000 ευρώ στον Συνεταιρισμό με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο που γίνεται και στους ΟΤΑ σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
  2. Άμεση καταγραφή των καταστροφών στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο κάθε αγρότη και αποζημίωσή τους
  3. Αναστολή των ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ τουλάχιστον για δύο (2) χρόνια και εδικά στους νέους αγρότες, μέχρι να αποκαταστήσουν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που δήλωναν
  4. Άμεση αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου για άμεση πρόσβαση στις περιουσίες τους καθώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ερχόμενης εσοδείας λόγω μη απαραίτητων καλλιεργητικών φροντίδων

Μαζί του συνoμίλησαν: Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιών Ρουμάτων Γιώργος Μοτάκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νεκτάριος Μπομπολάκης και ο πρώην Δήμαρχος Βουκολιών Μπομπολάκης Νίκος.

Τον υπουργό συνόδευσαν στην περιοδεία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook