Χανιά | «Στα κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί για πρότυπα και πειραματικά – Άλλος Γκόρτσος, βουλευτής της Ν.Δ λέει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ

χανιά-στα-κάγκελα-οι-εκπαιδευτικοί-1198945

Την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτών των Χανίων έχει προκαλέσει η προσπάθεια για την δημιουργία πρότυπου ή πειραματικού σχολείου στα Χανιά, στην οποία φέρεται να πρωτοστατεί ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ και πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης.

Σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του νομού καταθέτοντας την αντίθεση τους στην δημιουργία των εν λόγο σχολείων, και παράλληλα βάλλοντας κατά του κ. Διγαλάκη για τον οποίο μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γιάννης Κυριακάκης είπε πως εμφανίζεται ως άλλος Γκόρτσος της δεκαετίας του 1960 να παίρνει πάνω μια υπόθεση που είναι υπόθεση ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας τσαλαπατώντας θεσμούς.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριακάκης σε μια χρονιά που καταστρέφεται και ρημάζει η δημόσια εκπαίδευση η λογική που λέει πως θα διαλέξω ένα και θα το κάνω πρότυπο ή πειραματικό είναι ανόητη λογική.

Ο κ. Κυριακάκης είπε ότι αυτό που θέλουν να κάνω είναι να δημιουργήσουν ένα κλίμα τάχα  αριστείας διαλύοντας τα σχολεία των Χανίων.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σημειώνει πως σε «καμία εγκύκλιο του υπουργείου δεν αναφέρονται οι αρνητικές συνέπειες σε όσες σχολικές μονάδες μετατραπούν σε Πρότυπα και Πειραματικά. Σε όλες τις δημόσιες αναρτήσεις και συνεντεύξεις αποσιωπούν εσκεμμένα τα βαθύτερα ζητήματα λειτουργίας των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων.

Δεν είπαν στους γονείς ότι η επιλογή των μαθητών δε θα γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας αλλά με κλήρωση. Κατά συνέπεια στα σχολεία αυτά καταργούνται τα γεωγραφικά όρια της περιοχής τους χάνοντας την χωροθέτησή τους ως προς το μαθητικό δυναμικό του κάθε σχολείου.

Δεν είπαν ότι οι μαθητές, της γειτονίας ή του χωριού, πιθανότατα να αναγκαστούν να πάνε ακόμα και στο διπλανό χωρίο αφού θα γίνεται ανακατανομή των μαθητών στις όμορες σχολικές μονάδες με τις όποιες συνέπειες στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Δεν είπαν στους εκπαιδευτικούς ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας θα χάσουν την οργανική τους θέση (άρθρο 19 παρ. 15 του Ν.4692/2021) ,όταν μάλιστα την απέκτησαν μετά από χρόνια που έκαναν τους γυρολόγους σε κάθε γωνιά του νομού.

Δεν είπαν ότι οι εκπαιδευτικοί που θα βρεθούν σε αυτές τις σχολικές μονάδες οφείλουν να δεχτούν την ατομική αξιολόγησή τους και την επιχειρούμενη εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας όπως αναφέρεται στο άρθρο 20 παρ. 3Α του Ν. 4692/202: «αξιολογούνται οι εκπαιδευτικοί στην παιδαγωγική τους επάρκεια, όπως προκύπτει ιδίως από το βαθμό συμμετοχής τους στις δράσεις εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου…».

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook