Χανιά | Σοβαρές καταγγελίες υγειονομικών για το τροχαίο με ασθενοφόρο | Photo

χανιά-σοβαρές-καταγγελίες-υγειονομι-1298947

Εκτός λειτουργίας ήταν οι αερόσακοι του ασθενοφόρου που ενεπλάκη σε τροχαίο την περασμένη Δεύτερη στην Κίσσαμο, όπως καταγγέλλει η «Ταξική Πορεία Υγειονομικών» σε γραπτή ανακοίνωση όπου κάνει εκτενή αναφορά σε ελλιπή μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς.

Αναλυτικότερα αναφέρουν:

«Τη Δευτέρα το πρωί εν ώρα εργασίας ασθενοφόρο στο οποίο επέβαιναν 2 συνάδελφοί μας (ιατρός και οδηγός) του ΚΥ Κισσάμου βγήκε από την πορεία του και χτύπησε σε δέντρο. Ο ένας μάλιστα φέρει κατάγματα στο πρόσωπο καθώς δεν άνοιξε ούτε ένας αερόσακος, ενώ ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε. Δεν είναι η κακιά η ώρα. Δεν είναι κακοτυχία όταν ένα όχημα που ο ρόλος του είναι να μεtαφέρει γρήγορα και με ασφάλεια τους επιβάτες δεν έχει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Όταν τα ασθενοφόρα πέρα από λίγα είναι χωρίς ζώνες,  αερόσακους έως και παράθυρα και από κάθε άποψη κακοσυντηρημένα.

Είναι αποτέλeσμα της πλήρης απαξίωσης της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων υγειονομικών και του δικαιώματος στην περίθαλψη του λαού. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

• Που βλέπει σαν περιττή σπατάλη τα έξοδα συντήρησης των ασθενοφόρων, τα μέτρα προστασίας τις προσλήψεις προσωπικού.

• Που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω πανδημίας.

• Που θέλει τους εργαζόμενους λάστιχο, να δουλεύουμε συνεχώς στο κόκκινο, να βάζουμε και την ζωή μας σε κίνδυνο την ίδια ώρα που δεν μας βάζουν καν στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους. Αυτό δείχνουν τέτοια περιστατικά, αυτό δείχνει η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας που έχει σαν αποτέλεσμα 15.000 νεκρούς ανάμεσα τους και δεκάδες υγειονομικούς, αυτό δείχνει το συνεχές τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Να λοιπόν που οι αγώνες μας για τα δικαιώματά μας στο χώρο δουλειάς και οι αγώνες ευρύτερα του λαού για το δικαίωμα στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη είναι τελικά αγώνες για τη ζωή.».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Σοβαρές καταγγελίες υγειονομικών για το τροχαίο με ασθενοφόρο | Photo

  1. Αριστερες παρλαπιπες, το μόνο ελαττωματικό στο ασθενοφόρο ήταν ο ……σύντροφος που το οδηγούσε ! Αλκοτέστ έγινε ?
    Τι προϋπηρεσία ειχε οταν έπιασε οδηγός ασθενοφόρου ? Έχει ξανά εμπλοκή σε ατύχημα ? Αυτά κοιτάμε οταν έχουμε τέτοιο ατύχημα, δεν τα βάζουμε με το αυτοκίνητο σύντροφοι ! Και για να πάμε και παραπέρα είμαι σίγουρος ότι και αυτοί που τα συντηρούν, συντρόφια σας είναι ! ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook