Χανιά | Σωματεία εργαζομένων: Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και η υγεία των εργαζομένων

χανιά-σωματεία-εργαζομένων-να-διασφα-1015519

Την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων ζητούν με ανακοίνωση τους σωματεία εργαζομένων. Παράλληλα καταγγέλλουν την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των Νατοϊκών στρατευμάτων, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ο λαός προφυλάσσεται από την πανδημία του κορονοϊου.

Η ανακοίνωση:

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΩΝ & ΜΑΓΕΙΡΙΩΝΝ. ΧΑΝΙΩΝ με αφορμή τα δημοσιεύματα περί Μαροκινού στρατιωτικού που συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) του ΝΑΤΟ, στο Μαράθι της Σούδας, ο οποίος όταν επέστρεψε στη χώρα του, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των Νατοϊκών στρατευμάτων, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ο λαός προφυλάσσεται από την πανδημία του κορονοϊου.

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει το σωματείο μας ,όπως και άλλα ταξικά σωματεία του Νομού.

Οι ευθύνες τόσο αυτής της κυβέρνησης, όσο και της προηγούμενης είναι τεράστιες, αφού με την πολιτική που εφαρμόζουν δίνουν αέρα στα πανιά των Νατοϊκών δολοφόνων. Αυτό που φοβόταν η τοπική κοινωνία από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των Νατοϊκών , τις προηγούμενες μέρες, δυστυχώς έγινε πραγματικότητα.

Οι συνεχείς συστάσεις του ΕΟΔΥ ,να μείνουμε σπίτι, η πρόσφατη απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων,μάλλον δεν αφορούσε τους ΝΑΤΟϊκούς που όχι απλά συναθροίζονταν, αλλά κυκλοφορούσαν μπουλούκια στα Χανιά το προηγούμενο διάστημα. Δεν έφταναν τα πρόσφατα παραδείγματα ΝΑΤΟϊκών που συμπεριφέρονταν σαν δυνάμεις κατοχής, στέλνοντας μάλιστα και συμπολίτη μας στο νοσοκομείο, μετά από συμπλοκή στο κέντρο της Πόλης, κατάφεραν να «φέρουν» στα Χανιά και τον κορονοϊό.

Η διαμονή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλης επαναφέρει ερωτήματα που θέσαμε με τον πιο επίσημο τρόπο από την πρώτη στιγμή στην Αντιπεριφέρεια Χανίων συντασσόμενοι με το υπόμνημα προς το Υπουργείο Τουρισμού πάνω από 20 κλαδικών συνδικάτων του κλάδου μας.

Επαναφέρουμε συγκεκριμένα ερωτήματα. Σε πόσους χώρους δουλειάς στον Νομό :

  • Έχουν παρθεί όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα υγείας και ασφάλειας στο πλαίσιο της εργοδοτικής ευθύνης και έχουν καλυφθεί όλα τα κενά σε γιατρούς Εργασίας και τεχνικούς Ασφαλείας
  • Στελεχώθηκαν επιπλέον τα τμήματα καθαριότητας – συντήρησης, ώστε οι χώροι να απολυμαίνονται επαρκώς και να είναι ασφαλείς για χρήση.

Δεν παζαρεύουμε την υγεία μας και των οικογενειών μας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση εδώ και τώρα:

Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας, ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο Χανίων.

Να μονιμοποιηθεί άμεσα όλο το προσωπικό που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κλπ).

Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια. Οι πρόσθετες ανάγκες νοσηλείας και κάθε ιατρικής πράξης να ικανοποιηθούν και με την επίταξη υποδομών υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΙΩΝ & ΜΑΓΕΙΡΙΩΝ Ν.ΧΑΝΙΩΝ

Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  Νομού Χανίων

Σωματείο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων

Ένωση Οικοδόμων ,Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν.Χανίων

Σωματείο Εργαζομένων στα Τρόφιμα-Ποτά Ν.Χανίων

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook