Χανιά | Σκέτη απογοήτευση η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων – Τι λένε οι καταστηματάρχες | Photos

χανιά-σκέτη-απογοήτευση-η-πρώτη-κυρια-1077034

«Δεν πρέπει να ανοίγουμε καθόλου τις Κυριακές μα δεν υπάρχει ενδιαφέρον, είπαμε ας δοκιμάσουμε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία έτσι δεν λένε, αλλά μας έμεινε μόνο η ελπίδα».

Έρημο το κέντρο των Χανίων την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, με τα περισσότερα μαγαζιά κλειστά και τους δρόμους σχεδόν άδειους.

Τι και αν οι καταστηματάρχες τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό φορώντας μάσκες και άνοιξαν τα μαγαζιά τους με την ελπίδα να υπάρξει λίγο κίνηση, οι δρόμοι είναι τόσο άδειοι που θα νόμιζε κανείς ότι η καραντίνα δεν τελείωσε ποτέ.

Πολλοί από τους καταστηματάρχες δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να προσπαθήσουν σήμερα, και δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι έχουμε εκπτώσεις,  διασχίζοντας την Τζανακάκη ή την Παπανδρέου αν δεν υπήρχαν τα σχετικά αυτοκόλλητα στις τζαμαρίες.

Να’ναι η ζέστη που οδήγησε τους περισσότερους στις παραλίες για να δροσιστούν ή να’ ναι η έλλειψη χρημάτων; ΄Οπως και να έχει οι λίγοι που επέλεξαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, το μετάνιωσαν, άλλοι λένε τσάμπα χάσαμε τον ύπνο μας και σηκωθήκαμε να έρθουμε να δουλέψουμε και άλλοι ότι όλος τους ο τζίρος της ημέρας είναι ίσα ίσα για να πληρώσουν τον κλιματισμό.

Σε δρόμους  σαν τον Κάτολα, οι ντόπιοι είναι ελάχιστοι και μάλλον ετοιμάζονται περισσότερο να πάνε για καφέ στο λιμάνι παρά να ψωνίσουν και οι λίγοι τουρίστες μάλλον βολτάρουν ή μόλις έφτασαν.

«Δεν έχει κόσμο καθόλου. Μπήκαν μόνο δύο ξένοι, μπήκαν μέσα μόνο just looking. Τις άλλες μέρες για τα δεδομένα είναι καλά» είπαν στο zarpanews καταστηματάρχες που έχουν μαγαζί με εσώρουχα στο Κάτολα.

Το ζευγάρι συμπλήρωσε ότι «δεν πρέπει να ανοίγουμε καθόλου τις Κυριακές μα δεν υπάρχει ενδιαφέρον ούτε τις άλλες φορές υπήρχε, είπαμε ας δοκιμάσουμε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία έτσι δεν λένε, αλλά μας έμεινε μόνο η ελπίδα, τέλος πάντων, θα φύγουμε τώρα.

Ο Έλληνας δεν κατεβαίνει στην αγορά τις Κυριακές, να έχει λεφτά να κατεβαίνει τις άλλες μέρες, αυτά είναι για να μας βασανίζουν μόνο, λες ας πας, μπας και, αλλά δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον .»

Ο Αντώνης που έχει μαγαζί με οπτικά στον Κάτολα δήλωσε «Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων το καλοκαίρι είναι πάντα κάπως έτσι, και άλλες χρονιές που θυμόμουν κάπως έτσι είναι.»

Τουλάχιστον τα πράγματα φαίνεται να αρχίσουν να φτιάχνουν λίγο γενικά όπως λέει ο Αντώνης, » Αρχίζει και αλλάζει η κίνηση σιγά σιγά, την τελευταία βδομάδα με δεκαήμερο έχουμε περισσότερους τουρίστες, καμία σχέση βέβαια με άλλες χρονιές αλλά κάτι αρχίζει να φαίνεται.

Αν ο κόσμος έχει διάθεση θα δούμε, ο κόσμος δε θα πάει κάνει τα ψώνια του Κυριακή πρωί, έχει 6 μέρες για να ψωνίσει Κυριακή θα πάει περισσότερο μια θάλασσα.»

Εξίσου απογοητευμένη φαίνεται και η Αργυρώ Παναγοπούλου που έχει κατάστημα με ρούχα στον Κάτολα: «Άλλες Κυριακές είχε πιο πολύ κίνηση άλλες χρονιές. Δε ξέρω αν θα ανοίξουμε άλλες Κυριακές, θα δείξει. Έχει αρχίσει να έχει κάτι από κίνηση και από Έλληνες και από τουρίστες. αλλά όχι όπως παλιά» συμπλήρωσε.

Μια εικόνα αρκεί όσο χίλιες λέξεις λένε ..

 

Μαρία Καμαριανάκη – zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Σκέτη απογοήτευση η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων – Τι λένε οι καταστηματάρχες | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook