Χανιά | Σε ετοιμότητα οι φορείς για τα περιστατικά έρευνας και διάσωσης – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη

χανιά-σε-ετοιμότητα-οι-φορείς-για-τα-π-1457824

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με θέμα τη συνεργασία των φορέων στην αντιμετώπιση των αυξημένων περιστατικών έρευνας και διάσωσης κυρίως στις απόκρημνες παραλιακές περιοχές του Δήμου Σφακίων και του Δήμου Γαύδου.

Διαπιστώθηκε η δραματική αύξηση περιστατικών έρευνας και διάσωσης από την αρχή της τουριστικής περιόδου με τάση ανοδική για τα επόμενα χρόνια.

Για την καλύτερη αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών αποφασίστηκε η επισκευή και επάνδρωση φουσκωτού σκάφους από το Δήμο Σφακίων σε συνεργασία με το Δήμο Γαύδου προκειμένου να συνδράμει στις διασώσεις.

Κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει κατάλληλο έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για την ενημέρωση των τουριστών και επισκεπτών για τους κινδύνους και τις ιδιαιτερότητες στα μονοπάτια και τα φαράγγια της περιοχής, πριν επιχειρήσουν οιαδήποτε απόπειρα ανάβασης ή διάσχισης, στη δημιουργία του οποίου θα συνδράμουν κατάλληλες υπηρεσίες, φορείς ή Σύλλογοι (π.χ. Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων).

Προκειμένου να υποβοηθούνται οι περιπατητές αποφασίστηκε η βελτίωση και επέκταση εφαρμογής για κινητές συσκευές, καθώς και η ενίσχυση της καμπάνιας ενημέρωσής τους για το σκοπό αυτό.

Διαπιστώθηκε τέλος, η αυξημένη ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση κάθε σχετικού περιστατικού καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, ενώ τονίστηκε απ’ όλους, για άλλη μια φορά, η αναγκαιότητα εγκατάστασης κατάλληλου ελικοπτέρου για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης λόγω του πλήθους των περιστατικών που προκύπτουν όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων κ. Γιώργος Μαστραντωνάκης, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών κ. Σωτήρης Αργυρόπουλος, εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων κ. Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, ο Δ/ντης Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων κ. Νίκος Ζαμπετάκης, ο Δ/ντης του Αστυνομικού Τμήματος Σφακίων κ. Δημήτριος Τσιραντωνάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Γαύδου, ο Ειδικός Συνεργάτης του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χανίων κ. Γιάννης Βερυκοκίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook