Χανιά | Σε δομές στην ηπειρωτική χώρα θα προωθηθούν οι μετανάστες που φιλοξενούνται στον Καλαθά

χανιά-σε-δομές-στην-ηπειρωτική-χώρα-θα-1287881

Διαδικασία καταγραφής των 152 μεταναστών που βρίσκονται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά θα ξεκινήσει το υπουργείο Μετανάστευσης.

Πληροφορίες του zarpanews.gr από πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται αυτή η διαδικασία να οδηγήσει στην προώθησή τους σε άλλες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια η διαχείριση θα γίνει κατά περίπτωση.

Δεν έχει δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα, ωστόσο από το υπουργείο διαβεβαιώνουν ότι η μεταφορά των μεταναστών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Αν συγκρίνει κανείς με προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις πάντως, η εκτίμηση είναι ότι θα χρειαστούν περίπου 10 μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Προς το παρόν, όλοι, εκτός από τον συλληφθέντα ως διακινητή, παραμένουν στην κατασκήνωση του Καλαθά και είναι καλά στην υγεία τους.

Το κόστος της διαμονής των μεταναστών έχει επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο δήμος Χανίων, ο οποίος είχε κάνει το ίδιο και με την προηγούμενη περίπτωση, όταν φιλοξενούσε μετανάστες στο κλειστό γυμναστήριο Ακρωτηρίου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook